Tzatziki met scampispies
Voor 4:
Voor 4:
Voor de tzatziki:
300 g komkommer
20 muntblaadjes
2 takjes platte peterselie
sap van 1 citroen
100 g Griekse yoghurt
cayennepeper
tabasco
1 tl zout
Voor de scampispies:
scampi’s naar keuze
lange cocktailprikkers
cayennepeper
zout
paprikapoeder
olijfolie
Afwerking:
toast
12-tal kleine muntblaadjes
Tzatziki: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange julienne (staafjes, ca. 3 mm dik). Laat uitlekken op een keukenhanddoek, dep droog. Snij munt en peterselie fijn, meng met het citroensap door de yoghurt. Kruid met een snuifje cayennepeper, enkele druppels tabasco en zout. Voeg de komkommer toe, meng voorzichtig, laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Spiesjes: steek de scampi’s op de cocktailprikkers, kruid met een weinig cayennepeper, zout en paprikapoeder. Bak net gaar in olijfolie.
Serveer met de tzatziki en met toast. Versier met verse munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier