Recepten Recepten Pieterman met aardpeer Jan Kegels van foodtruckbedrijf Jean Sur Mer deelt een smakelijk recept met duurzame vis uit de Noordzee.
Recepten Recepten Hondshaai met champignons Jan Kegels van foodtruckbedrijf Jean Sur Mer deelt een smakelijk recept met duurzame vis uit de Noordzee.
Recepten Recepten Filet americain met rode biet, gefermenteerde knoflook en Wostynmosterd Serveer je filet americain eens op een andere manier. Deze nieuwe smakencombinatie zal je aangenaam verrassen.
Recepten Recepten Met de lijn gevangen koolvis met Kalamata-olijven, gebroken cacaobonen en nieuwe aardappelen Een recept van karakterkok Erwan Kenzo Nakata van restaurant Gramm in Brussel.
Recepten Recepten Tarte tatin van trostomaten en vanille Een tarte tatin wordt ondersteboven gebakken. En deze hoef je niet aan te snijden. Elk zijn eigen taartje.
Recepten Recepten Tarte tatin met wortel en honing De kleurrijke kant van de taart komt pas tevoorschijn na het bakken. Spannend.
Recepten Recepten Tarte tatin van asperges en kaas Een kruimeldeeg met groene asperges, feta en parmezaan. Een tarte tatin van asperges is lichtjes anders, maar ongelooflijk lekker.
Recepten Recepten Ossobuco geïnfuseerd met espressokoffie In het hoogaangeschreven restaurant Huayacho in Lima tovert topchef Alfredo Vega klassieke gerechten om tot heerlijke Peruviaanse specialiteiten. Hoe hij dat doet? Met koffie!
Recepten Recepten Verse ricotta met gemarineerde venkel en kappertjes Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze salade van verse ricotta en venkel kennen.
Recepten Recepten Kruidige chorba Tunisia Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze kruidige chorba kennen.
Recepten Recepten Tunesische muntthee en koffie Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer de typische muntthee en koffie kennen.
Recepten Recepten Vegan tomatentartaar Serveer een mooie tomatentartaar afgewerkt met eetbare bloemen en rucola. Een vegan topgerecht.
Recepten Recepten Zeebarbeel in krokant jasje met mediterrane tomatensaus Ingrediënten Voor 4 personen:
Recepten Recepten Taco’s met citroengras, appel, garnalen en avocadocrème Taco’s met citroengras, appel, garnalen en avocadocrème is een recept van Thijs Meliefste van restaurant Meliefste.
Recepten Recepten Geroosterde taco met kreeft, crispy chicken skin en caesardressing Een recept van Nicolas Misera en Alex Buiten van Air Republic.
Recepten Recepten Taco’s met wortel, chimichurrikruiden en crispy chicken skin Een recept van Edwin en Tom Vinke van De Kromme Watergang.
Recepten Recepten Maistortilla’s met mango, passievrucht en avocadocrème Een recept van Ruben Jan Adriaan van Pure C.
Recepten Recepten Aardbeien met vermoutazijn Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's kookboek De keuken van Catalonië.
Recepten Recepten Ansjovis de l’Escala ensalada Een op en top Catalaans gerecht uit het kookboek van chef José Pizarro: 'De keuken van Catalonië'. Zoek naar gezouten ansjovis in kleine potjes, zo zijn ze het lekkerst.
Recepten Recepten Scheermesjes met jamón ibérico en cavavinaigrette Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's kookboek 'De keuken van Catalonië'. De scheermesjes met jamón zijn het lekkerst als ze net bereid zijn. Bak ze op de plancha en eet ze allemaal achter elkaar op.
Recepten Recepten Habas a la brutesca Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's 'De keuken van Catalonië': Habas a la brutesca. Voor een vegetarische versie vervang je de ham door je favoriete kaas.
Recepten Recepten Crème van rucola Deze soep maak je heel snel, heel gemakkelijk en is gewoonweg heel lekker.
Recepten Recepten Fris komkommersoepje Op warme dagen kan een koud soepje verfrissing brengen. Deze komkommersoep kun je snel en gemakkelijk maken in de blender.
Recepten Recepten Fris radijzensoepje met verse kruiden Deze soep wordt koud gegeten. Ze is snel klaar, helemaal niet moeilijk en moet enkel voldoende koelen vooraleer je ze serveert.
Recepten Recepten Gembercocktail met citroengras Geniet van de zomerse gezelligheid en hef het glas op de mooie dagen.
Recepten Recepten Basil smash Shake jouw frisse zomerse cocktail op basis van gin en basilicum: de verkwikkende basil smash.
Recepten Recepten Exclusief chocoladedessert van Roger van Damme op Tomorrowland Een uitnodiging voor gevorderden: Roger van Damme licht slechts een tipje van de sluier.
Culinair Culinair Creatie van chocolade met peer en ganzenlever Roger van Damme, 's werelds beste patissier, laat de smeltkroes van culturen die Tomorrowland aantrekt proeven van enkele dessertklassiekers als deze eigen creatie van chocolade, peer en ganzenlever.
Recepten Recepten Heldere tomatenconsommé met pan tomate Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Recepten Recepten Spitskool op de barbecue Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Recepten Recepten Gelakte aubergine Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Recepten Recepten Crunchy maïs Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Recepten Recepten Pici cacio e pepe In het Antwerpse restaurant Pici wordt de pasta vers gedraaid in het midden van de zaak. Deze Pici cacio e pepe is een traditioneel recept uit hartje Toscane. Pici is een pastasoort gemaakt van water en bloem, zonder eieren. Het is een dikkere spaghetti die vaak met de hand wordt gerold. De cacio en pepe zijn dialect voor kaas (pecorino) en peper.
Recepten Recepten Caserecce con pesto alla genovese In het nieuwe Antwerpse restaurant Pici wordt de pasta vers gedraaid in het midden van de zaak. Caserecce is een typische pastasoort uit het zuiden van Italie. Het betekent letterlijk 'huisgemaakt' en is te herkennen aan zijn s-vormige slierten. Deze pasta pesto wordt op klassieke wijze geserveerd zoals in Genua: met aardappelen en groene boontjes.
Recepten Recepten Soupe au pistou Soupe au pistou was de soep die zeevaarders geserveerd kregen bij de haven van Genua nadat ze wekenlang zonder verse groenten op zee waren .