Tarte tatin van asperges en kaas

Een kruimeldeeg met groene asperges, feta en parmezaan. Een tarte tatin lichtjes anders, maar ongelooflijk lekker.

Een kruimeldeeg met groene asperges, feta en parmezaan. Een tarte tatin lichtjes anders, maar ongelooflijk lekker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g groene asperges
  • 30 g gezouten boter
  • 100 g fetakaas
  • 40 g schilfers Parmezaanse kaas
  • 50 g pijnboompitten
  • peper en zout
  • kruimeldeeg (1 kant-en-klaarrol of 300 g)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snijd de onderkant van de asperges en schil de harde uiteinden. Laat enkele minuten blancheren in kokend water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Laat goed uitlekken en houd opzij.

3. Laat de boter smelten en giet in een vierkante of rechthoekige bakvorm. Schik de asperges naast elkaar en bestrooi met de feta, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Voeg peper en zout toe. Bedek met het kruimeldeeg en vouw de uiteinden naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg. Laat 20 à 25 min.bakken.

4. Serveer met een groene salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content