Mosselen in kokos-wortelbouillon

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 dikke wortel
  • 2 el olijfolie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 20 cl kokosmelk
  • verse kruiden voor de afwerking
Bereiding
  1. Schrob en was de mosselen zorgvuldig. Schil de ui en de gember en hak grof. Schil de wortel en snij in staafjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, de gember en de wortel toe. Stoof 5 minuten zonder te laten kleuren. Giet er de witte wijn bij, voeg de mosselen en de tijm toe en dek de pan af. Laat een tiental minuten stoven en schud de pan af en toe op.
  3. Schep de mosselen als ze allemaal open zijn uit de pan met een schuimspaan. Zeef het stoofvocht van de mosselen en giet weer in de pan. Doe er de kokosmelk bij en laat een paar minuten inkoken tot de bouillon is ingedikt. Kruid met peper en, indien nodig, met zout.
  4. Doe de mosselen weer in de bouillon, meng en werk af met verse kruiden en enkele wortelstaafjes. Serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content