
Gelakte aubergine
03-07-2018, 13:36
Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 aubergines
- 7 eetlepels knoflookolie
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel stadshoning
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- fleur de sel
- peper uit de molen
- rozemarijn
- tijm
- bonenkruid
- de zeste van 1 limoen
- de zeste van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Prik de aubergines in met een groot keukenvork. Besprenkel ze met 3 eetlepels knoflookolie. Laat 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.
- Snijd de aubergines overlangs in tweeën. Meng de hoisinsaus met de resterende knoflookolie, sojasaus en honing. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
- Smeer de snijkanten van de aubergines in met de lak en bestrooi met sesamzaadjes, fleur de sel en versgemalen peper. Doe er rozemarijn, tijm en bonenkruid op en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.
- Strooi er wat limoen- en citroenzeste over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier