Filet americain met rode biet, gefermenteerde knoflook en Wostynmosterd

8991015

Serveer je filet americain eens op een andere manier. Deze nieuwe smakencombinatie zal je aangenaam verrassen.

Serveer je filet americain eens op een andere manier. Deze nieuwe smakencombinatie zal je aangenaam verrassen.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 170 g handgesneden rundertartaar
  • 1 sjalotje, fijngesnippperd
  • 1 eetlepel Wostynmosterd
  • 0,5 dl olijfolie
  • 30 g geschaafde oude brokkelkaas van boerderij Groendal
  • 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie
  • 1 rode biet
  • 3 dl cabernet-sauvignonazijn
  • 3 de water
  • 6 teentjes gefermenteerde look
  • 1 dl olijfolie
  • 0,3 g xantana

Bereiding

1. Snijd het rundvlees met de hand in een fijne tartaar, maak aan met sjalot, olijfolie, Wostynmosterd, fijngesnipperde bladpeterselie en een beetje geraspte oude brokkelkaas Groendal van Rumbeke.

3. Meng 6 teentjes gefermenteerde look met 1 dl olijfolie en 0,3 g xantana.

2. Prik de bieten in ronde plakjes uit en pekel ze in 3 dl cabernet-sauvignonazijn en 3 dl water.

3. Meng 6 teentjes gefermenteerde look met 1 dl olijfolie en 0,3 g xantana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content