Hondshaai met champignons

8998275 ©

Jan Kegels van foodtruckbedrijf Jean Sur Mer deelt een smakelijk recept met duurzame vis uit de Noordzee.

Jan Kegels van foodtruckbedrijf Jean Sur Mer deelt een smakelijk recept met duurzame vis uit de Noordzee.

Lees ook:Jean Sur Mer: ‘Het is een raadsel waarom men nog altijd met tonijn en zalm kookt’

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g schoongemaakte hondshaai (in plakken van ongeveer 1 centimeter dik)
  • handjevol gedroogde shiitake
  • 100 ml sojasaus
  • 20 ml vissaus
  • 10 g fijngesneden koriander
  • 1 fijngesneden chilipeper
  • 100 ml water
  • 4 witte champignons in schijfjes
  • 1 komkommer
  • 8 el hoisin

Bereiding

  1. Week de shiitake gedurende 1 uur in koud water. Snijd ze daarna in schijfjes.
  2. Meng de sojasaus en de vissaus met de koriander en de chili en voeg het water toe. Marineer hierin de champignons.
  3. Snijd de komkommer door, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes. Doe olie in een hete wok en bak de hondshaai krokant. Voeg daarna de komkommer en de uitgelekte shiitake toe. Blus af met de hoisin en roer.
  4. Serveer in een diep bord met de shiitake en een beetje van het sap. Werk af met gemarineerde champignonschijfjes. Heerlijk met gebakken rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content