
Taco’s met citroengras, appel, garnalen en avocadocrème
Een recept van Thijs Meliefste van restaurant Meliefste.
Een recept van Thijs Meliefste van restaurant Meliefste.
Voor 4 personen
- 4 taco’s
- 1 avocado
- 1 Granny Smith
- 1/3 stengel citroengras
- 1 rode peper
- 1 el koriander
- 10 g verse gember
- Peper
- Zout
- Enkele ongepelde garnalen
Voor de avocadocrème
- 1 avocado
- Sushiazijn naar smaak
- Chardonnay-azijn naar smaak
- 1 el mascarpone
- Zout
- Peper
- Snuifje cayennepeper
- Scheutje gembersiroop
- 40 g room
- 0,4 blaadje gelatine
- 120 g gepelde garnalen
Bereidingswijze
Snijd de rode peper, het citroengras, de koriander en de gember zeer fijn. Snijd de appel en avocado in blokjes. Breng op smaak. Roer hierna niet meer te veel om kneuzing te voorkomen. Zet koud weg.
Avocadocrème
Haal de avocado uit de schil. Doe in de thermomix, samen met de overige ingrediënten, behalve de room. Verwarm de room en voeg de gelatine toe. Meng dit door de avocadocrème. Breng op smaak en zet koud weg. Voeg de gepelde garnalen toe.
Vul de taco met avocadoblokjes en
-crème, werk af met wat ringen van rode ui, ongepelde garnaaltjes en koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier