Recepten Recepten Gerookte paling met gepocheerd ei en karnemelksaus Een recept van Z-Mastercook en Young Master Broes Tavernier van restaurant Het Vijfde Seizoen.
Recepten Recepten Pladijs op de graat gegaard met boerenkool, Zeeuwse mosselen en plankton Een recept van Z-Mastercook Tim Boury van restaurant Boury.
Recepten Recepten Mosselen escabeche met knolseldercrème Een recept van Z-Mastercook Tom Vermeieren van restaurant Wilford T.
Recepten Recepten Foie gras met Cevenne-ui, Banyulswijn en mosterd Een recept van restaurant Sõma in Antwerpen.
Recepten Recepten Strascinati met peperoni cruschi Een recept van Alessandro en Maria Miranda van het Italiaanse restaurant Miranda in Brussel.
Recepten Recepten Runderdumplings met BBQ-taresaus en verse munt Een recept van restaurant Steamy Windows in Gent.
Recepten Recepten Symfonie Een recept van Fabien Grégoire van de artisanale bakkerij Saint-Aulaye in Brussel.
Recepten Recepten Smurfentaart Een Limburgse of Antwerpse smurfentaart heeft niets met de blauwe mannetjes te maken. Ze is gewoonweg lekker.
Recepten Recepten Bokkenpootjes Iedereen kent natuurlijk dit koekje. Maar als je de bokkenpootjes zelf maakt, verhef je ze meteen naar een ander niveau.
Recepten Recepten Catalaanse plaatpizza Dit is het Catalaanse antwoord op pizza, alleen is het rechthoekig en bevat het geen kaas.
Recepten Recepten Empedrat Empedrat - Catalaans voor 'kiezelstenen', omdat de salade doet denken aan kleine kiezels - komt uit L'Empordà in de provincie Girona.
Recepten Recepten Gevulde mosselen Deze gevulde mosselen worden vaak geserveerd in Barceloneta, voor lokale bars een slimme manier om van overgebleven mosselen af te komen.
Recepten Recepten Insalata di pulpo U kent hem misschien als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, maar Freddy Tratlehner heeft sinds kort ook culinaire ambities. Een recept dat te lezen is op z'n Hollands.
Recepten Recepten Gaji yangnyeomdechim - gestoomde aubergine Deze gestoomde aubergine is een recept uit 'Kimchi, Gezond koken met gefermenteerde groenten' van Ae Jin Huys.
Recepten Recepten Pajeon - pannenkoek van lente-ui Deze pannenkoek van lente-ui (of pajeon) is een recept uit 'Kimchi, Gezond koken met gefermenteerde groenten' van Ae Jin Huys.
Recepten Recepten Baek-kimchi - witte kimchi van Chinese kool Baek-kimchi - of witte kimchi van Chinese kool is een recept uit 'Kimchi, Gezond koken met gefermenteerde groenten' van Ae Jin Huys.
Recepten Recepten Boterham met rode biet, venkel en appel Op dit bordje is de boterham gegarneerd met spek, gepekelde venkel, appel en rode klaverzuring. Een recept van Rosendal.BRØD.
Recepten Recepten Zero waste gazpacho van Seppe Nobels Het thuisrecept van Seppe Nobels, chef bij Graanmarkt 13 in Antwerpen.
Recepten Recepten Pasta met erwten, tuinbonen en verse kruiden Het thuisrecept van Davy Schellemans, chef bij Veranda in Antwerpen.
Recepten Recepten Kabeljauw met gebakken aardappelen Het thuisrecept van Lore Moerman, chef bij Bodo in Gent.
Recepten Recepten Origineel borrelen: zurkel-ricottadip en rodebonenpuree Twee originele dips om van te genieten tijdens een gezellig aperitiefmoment.
Recepten Recepten Muffins met zoete aardappel en spinazie Hartige muffins zijn een fantastisch tussendoortje voor kinderen. Deze zitten vol spinazie en zoete aardappel, en hebben daardoor een lichtzoete smaak. We raspen de rauwe zoete aardappel in plaats van hem eerst te koken, zodat de muffins lekker snel klaar zijn.
Recepten Recepten Platbroodrolletjes met pindakaashummus en wortel Veel kinderen vinden pindakaashummus (in plaats van met tahin) erg lekker. Met dit recept maak je meer hummus dan je nodig hebt , maar je kunt hem bewaren in de koelkast, in een luchtdicht potje.
Recepten Recepten Spinazie-cottagecheesewafels Het moeilijkste van wafels bakken is het wafelijzer schoonmaken. De rest is een eitje. Koop dus iemand om die het ijzer kan schoonmaken en ga aan de slag. Deze lichte, luchtige spinaziekussentjes van heerlijkheid houden het midden tussen zoet en hartig; met de verschillende toppings kun je zelf kiezen welke smaak je ze geeft. Wij maken meestal een klein buffet van de toppings, zodat iedereen kan kiezen. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het komt er gewoon op neer dat we een paar potten uit de koelkast op tafel zetten.
Recepten Recepten Dirty cheese dip met platbrood Een recept van chef Maarten Van Essche van Magma in Mechelen.
Recepten Recepten Kashke bademjan, Iraanse auberginedip met wei Een recept van Seti's Persian Supper Club.
Recepten Recepten Parmegiana van tuinboonpeulen Dit gerecht is lichter dan klassieke parmegiana omdat je de peulen blancheert in plaats van bakt en het is verrassend rijk aan smaken. Nog een reden om het te proberen: de peulen vertegenwoordigen bijna tachtig procent van de tuinbonen en behoren tot de producten met het hoogste verspillingspercentage.
Recepten Recepten Pittige stoofschotel met kip en aardappel (dak doritang) Een recept uit het succesvolle kookboek Onze Koreaanse keuken van Rejina Pyo en Jordan Bourke.
Recepten Recepten Snelle komkommerkimchi Een recept uit het succesvolle kookboek Onze Koreaanse keuken van Rejina Pyo en Jordan Bourke.
Recepten Recepten Teriyakischijven van tofu en hijiki In Japan zijn overal varianten van deze tofu-'burgertjes' te vinden. Soms staan ze op het menu van een restaurant, soms worden ze thuis bereid en vaak zitten ze in de bento.
Recepten Recepten Kip piccata Deze bruingebakken kip is een Italiaanse klassieker: piccata di pollo. De zure kappertjes zorgen voor een oppepper en de boter maakt alles beter.
Recepten Recepten Kip Piccata Deze bruingebakken kip is een Italiaanse klassieker. De zure kappertjes zorgen voor een oppepper en de boter maakt alles beter.
Recepten Recepten Rozemarijnfocaccia met salumi Is er iets lekkerder dan versgebakken brood met vlees van de beste kwaliteit?
Recepten Recepten Hartige ricottataart met artisjok en salsa verde Deze heerlijke ricottataart met artisjok en salsa verde is een toprecept van de Australische chef en food-auteur Lisa Featherby.
Recepten Recepten Ananas-kokoscake Deze tropische ananas-kokoscake is de ideale zoete afsluiter van een luxueuze picknick of pronkstuk op je afternoon tea.
Recepten Recepten Groene lentefrittata Deze lentefrittata is het lekkerst op een pistolet met aioli en verse krulandijvie.
Recepten Recepten Gazpacho van rode biet en aardbeien met zure room Een gazpacho van rode biet wordt lekker fruitig met wat aardbeien. Deze koude soep staat in een mum van tijd op tafel als je een pakje voorgekookte rode biet gebruikt.
Recepten Recepten Zomerrecept: ricotta en druiven in de oven De romige ricotta wordt opgepept met wat sterke kaas en citroenschil. Zo krijg je een mooi contrast met de zoete, gepofte druiven. Dit verrassende gerecht staat in een handomdraai op tafel.