Spinazie-cottagecheesewafels

d798352c50604fdbcb7dd3501f2dfcbb

Het moeilijkste van wafels bakken is het wafelijzer schoonmaken. De rest is een eitje. Koop dus iemand om die het ijzer kan schoonmaken en ga aan de slag. Deze lichte, luchtige spinaziekussentjes van heerlijkheid houden het midden tussen zoet en hartig; met de verschillende toppings kun je zelf kiezen welke smaak je ze geeft. Wij maken meestal een klein buffet van de toppings, zodat iedereen kan kiezen. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het komt er gewoon op neer dat we een paar potten uit de koelkast op tafel zetten.

Het moeilijkste van wafels bakken is het wafelijzer schoonmaken. De rest is een eitje. Koop dus iemand om die het ijzer kan schoonmaken en ga aan de slag. Deze lichte, luchtige spinaziekussentjes van heerlijkheid houden het midden tussen zoet en hartig; met de verschillende toppings kun je zelf kiezen welke smaak je ze geeft. Wij maken meestal een klein buffet van de toppings, zodat iedereen kan kiezen. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het komt er gewoon op neer dat we een paar potten uit de koelkast op tafel zetten.

Ingrediënten

Voor 6 wafels

  • 4 eieren
  • 1 grote banaan, gepeld, in grove stukken
  • 2 handenvol spinazie (50 g), in grove stukken
  • 125 g amandelmeel
  • 125 g cottagecheese
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • kokosolie of boter

Bereiding

  1. Verwarm het wafelijzer voor. Breek de eieren in een blender of foodprocessor, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de olie of boter, en mix.
  2. Bestrijk het wafelijzer als het heet is met wat olie of boter. Schenk zoveel beslag in het wafelijzer dat het er helemaal mee is bedekt, sluit het en bak een paar minuten tot de wafels goudkleurig zijn. Herhaal met de rest van het beslag. Dien warm op, met de topping die je lekker vindt.

Mogelijk toppings

  • frambozen-chiajam, pindakaas met stukjes, plakjes banaan en kokosrasp
  • Turkse of Griekse yoghurt, extra vierge olijfolie en za’atar
  • pindakaashummus, zuurkool en sesamzaad
  • chocoladespread met kikkererwten en geroosterd amandelschaafsel
  • geprakte avocado’s, kiemen en gedopt hennepzaad
  • ricotta, opgewarmde blauwe bessen (uit de vriezer) en grof gehakte geroosterde pistachenoten

Volwassen upgrade: gebruik andere toppings voor de wafels, zoals in stukjes gesneden portobello’s, muhammara of misschien oude kaas.

Uit: Little Green Kitchen, David Frenkiel en Luise Cindahl (Becht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content