Vegetarische pitasalade

Ingrediënten
  • 100 g sojabrokken
  • 1/2 biogroentebouillonblokje (of 1 el poeder of pasta)
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 100 g prei (wit en groen)
  • 1,5 el olijfolie
  • 2 el mayonaise (of veganaise)
  • 2 el ketchup
  • 1/2 tl cayennepeper peper zout
Bereiding
  1. Week de sojabrokken 15 minuten in een kop heet water met het bouillonblokje, een halve eetlepel paprikapoeder en de geperste knoflook.
  2. Snijd de prei in ultrafijne halve ringen.
  3. Laat de sojabrokken uitlekken en bak ze vervolgens in hete olijfolie tot ze goudbruin kleuren.
  4. Meng de preireepjes en sojabrokken met de mayonaise, de ketchup, de cayennepeper en de rest van het paprikapoeder. Breng de pitasalade op smaak met peper en zout. Serveer met een pitabroodje.

Tip: garneer de pitasalade met wittekool-wortelsalade, op smaak gebracht met komijnzaadjes, zout, peper en azijn, knoflooksaus en gebakken maiskorrels.
Uit: Lekker Gesmeerd van Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content