
Vegetarische ‘pitasalade’
12-09-2019, 15:37
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:00
Ingrediënten 100 g sojabrokken 1/2 biogroentebouillonblokje (of 1 el poeder of pasta) 1 el (gerookt) paprikapoeder 1 teen knoflook 100 g prei (wit en groen) 1,5 el olijfolie 2 el mayonaise (of veganaise) 2 el ketchup 1/2 tl cayennepeper peper zout Bereiding Week de sojabrokken 15 minuten in een kop heet water met het bouillonblokje, […]
Ingrediƫnten
- 100 g sojabrokken
- 1/2 biogroentebouillonblokje (of 1 el poeder of pasta)
- 1 el (gerookt) paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- 100 g prei (wit en groen)
- 1,5 el olijfolie
- 2 el mayonaise (of veganaise)
- 2 el ketchup
- 1/2 tl cayennepeper peper zout
Bereiding
- Week de sojabrokken 15 minuten in een kop heet water met het bouillonblokje, een halve eetlepel paprikapoeder en de geperste knoflook.
- Snijd de prei in ultrafijne halve ringen.
- Laat de sojabrokken uitlekken en bak ze vervolgens in hete olijfolie tot ze goudbruin kleuren.
- Meng de preireepjes en sojabrokken met de mayonaise, de ketchup, de cayennepeper en de rest van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Garneertip: wittekool-wortelsalade (op smaak gebracht met komijnzaadjes, zout, peper en azijn), knoflooksaus, gebakken maiskorrels
Broodtip: pitabroodje
Uit: Lekker Gesmeerd, Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt, 20 euro) Verschijnt op 14 september.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier