Mosselen escabeche met knolseldercrème

Een recept van chef Tom Vermeieren van restaurant Wilford T.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 knolselder
  • 100 gr boter
  • 150 gr melk
  • 400 gr witvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 piment
  • 50 gr dashi
  • 1 theelepel Sancho peper
  • 2 soeplepel appelazijn
  • citroenzeste
  • 1 blad laurier
  • takje thijm
  • 1 teen knoflook
  • 40 gr goede olijfolie
  • limoensap
  • 40 gr witte wijnazijn

Bereiding

  1. Zout de vis lichtjes op voorhand en laat 4 tot 6 uur inwerken in de koeling. Daarna portioneren.
  2. Zet de knolselder aan in de boter en zet onder met de melk. Bak/kook de knolselder af tot je hem mooi kunt pureren tot een zalf. Kruid af met peper en zout.
  3. Zet de mosselen op en giet onmiddellijk af als ze gaar zijn. Haal ze uit de schelpen en laat ze afkoelen. Hou het mosselvocht bij!
  4. Zeef het mosselvocht en doe dan alle resterende ingrediënten erbij en kook even op. Laat daarna de massa afkoelen en giet deze vervolgens op de uitgehaalde mosselen. Laat even trekken en zet 2 tot 4 uur in de koeling.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content