Boterham met rode biet, venkel en appel

BP6B2065_KW39

Op dit bordje is de boterham gegarneerd met spek, gepekelde venkel, appel en rode klaverzuring. Een recept van Rosendal.BRØD.

Op dit bordje is de boterham gegarneerd met spek, gepekelde venkel, appel en rode klaverzuring. Een recept van Rosendal.BRØD.

Rode biet voor 4 personen

  • 4 middelgrote rode bieten
  • 1 kop appelsap (250 ml)
  • 4 el balsamicoazijn, 1 tl zout

Doe de bietjes ongeschild in een kookpot met water en alle ingrediënten. Breng aan de kook tot je een vork door de biet kunt steken. Schraap de schil eraf. Mix de rode biet fijn en meng er zure room, peper en zout bij naar smaak.

Gepekelde venkel voor 4 personen

  • 2 venkels, sap van 1 sinaasappel
  • 3 el cointreau, oe tl zout
  • 120 ml ciderazijn

Snijd de venkel in fijne reepjes. Masseer het zout in de venkel tot de anijsaroma’s de kamer vullen. Doe de venkel in een weckpot. Voeg de ingrediënten toe. Voeg water toe tot de venkel onderstaat. Leg een bordje als gewicht op de venkel, zodat de groente onder water blijft. Lekker na een paar uur.

Gekaramelliseerde appel voor 4 personen

  • 4 kleine appeltjes met veel smaak (bijvoorbeeld sterappeltjes), 1 tl gedroogde rozemarijn, 3 el honing, 1 el olie

Snijd de appeltjes in partjes, meng de ingrediënten eronder. Leg de appeltjes op de met olie ingevette bakplaat en zet ze in een oven van 250°C. Haal ze eruit als de puntjes beginnen te verbranden.

Besmeer de boterham met de rode biet en garneer met de venkel en appeltjes. De boterham is ook lekker met krokant gebakken spek. Werk eventueel af met wat blaadjes klaverzuring en serveer met een toefje kimchi. Gebruik kimchi uit een potje of surf voor het recept naar weekend.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content