culinair Carbonara met room en slaaptekort: een dag in de keuken van Lady Chef of the Year 2025 Loélia Gachadoat
Culinair Zorgt de populariteit van tiramisu voor een wildgroei aan variaties? 'Hartige tiramisu: het woord alleen al maakt me aan het lachen'
Culinair Culinair Van Peter Goossens tot Sarah Renson: 8 foodies tippen een unieke zaak Ze zijn dag en nacht bezig met eten en weten dus ook perfect in welke zaken je moet zijn voor dat ene onvergetelijke bord. Wij vroegen acht culinaire kenners naar een adres dat een bijzondere plek in hun hart heeft.
Culinair Culinair De sterren van morgen: 17 restaurants die wellicht binnenkort een prijs in ontvangst mogen nemen Soms voel je aan alles dat een chef spoedig beloond zal worden voor zijn talent. Deze zaken bezoek je beter zo snel mogelijk, want misschien zijn de plaatsen er weldra schaars.
Culinair Culinair Kleine zaken, grote smaken: 12 microrestaurants waar het gezellig tafelen is Go big or go home? Niet in de horeca, waar we een tegenovergestelde tendens zien. Microrestaurants zijn klein, gezellig, met een minimum aan personeel, een aparte sfeer en ruimte voor creatieve bochten.
Culinair Culinair Visverkiezing: 11 visrestaurants waar je het beste uit de Noordzee proeft De zee is van ons! Niet echt, natuurlijk, maar we mogen wel trots zijn op dat kleine stukje kust én genieten van een goede maaltijd met vis en schelpdieren.
Culinair Culinair Tartaar en klaar: in deze 11 restaurants eet je de allerbeste rundertartaar Ongegaard, fijn versneden rundvlees, ofwel rundertartaar, is een vaste waarde in de bistrokeuken. Maar ook andere restaurants geven het gerecht graag een plek op de kaart.
Culinair Culinair Een goede start: deze 9 topzaken zijn open op maandag Wie een etentje op een maandag probeert te plannen, weet hoe frustrerend dat kan zijn. Gelukkig zijn er ook fijne plekken waar je niet voor een gesloten deur staat.
Culinair Culinair Waardig plantaardig: 11 restaurants waar groenten mogen schitteren Steeds meer chefs serveren elegante bordjes waarin groenten schitteren. Wij selecteren onze favoriete restaurants waar je als vegetariër of vegan in de watten wordt gelegd.
Culinair Culinair Leve de lunch: 12 zaken met een interessante lunchformule Waarom zouden we enkel ’s avonds op restaurant mogen gaan? ’s Middags tafelen is vaak een stuk voordeliger en met een beetje geluk word je ook nog eens bediend door de chef zelf.
Culinair Culinair Meer dan kimchi: 10 Koreaanse restaurants die trouw blijven aan hun roots Geen keuken die de laatste jaren zo aan populariteit won als de Koreaanse. Op welke plekken behoudt ze haar authentieke karakter zonder te plooien voor onze westerse smaakpapillen?
Review | Culinair Review | Culinair Boemvol in Brussel getest: ‘De hoofdstad heeft zijn eerste Gen Z-brasserie’ Er beweegt wat in de wijk rond de Brusselse Beurs. Met Boemvol pakken twee ambitieuze dertigers (Ludovic Chevalier – die uit de start-upwereld komt - en Maxime Grell, een alumnus van de Solvay Business School) uit met een brasserie nieuwe stijl, ingericht door interieurarchitect Zazie Maquet. De kaart is beknopt maar doordacht. Het concept wil …
Culinair Culinair Oud groentje: waarom verjus een comback maakt Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft verjus, een vergeten ingrediënt dat stilaan opnieuw een plaats verovert in het glas.
Culinair Culinair Apero 0,0%: drankenexpert Michel Verlinden proeft alcoholvrije aperitiefdranken Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwste trends. Deze week ontdekt hij verfijnde alcoholvrije aperitieven.
Culinair Culinair Van cuberdons en babelutten tot Napoleons: waarom Belgisch snoep overal gesmaakt wordt België is niet alleen het land van de chocolade. We vergeten vaak dat we hier ook uitzonderlijk suikergoed maken, en dat al generaties lang. Van het neuzeke tot de zure Napoleon: een blik op een bijzonder stukje culinair erfgoed.
Culinair Culinair Mag het wat straffer? Expert Michel Verlinden tipt bijzondere soorten vermout Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwste trends. Deze week signaleert hij een interessante tendens in de wereld van vermout.
Review | Culinair Review | Culinair Vernieuwd concept van Old Boy uitgetest: 'Geen speelse fusion meer' Na zes jaar sluit Old Boy een hoofdstuk af en begint het aan een nieuw. Het Brusselse restaurant van Xavier Chen en John Prigogine, bekend als een van de eerste die bao (een zacht gestoomd broodje uit de Chinese keuken, meestal gevuld met vlees of groenten) op de kaart zette in Brussel, heeft zijn capaciteit …
Culinair Culinair Van peperdure broodjes tot stoemp met worst: 7 foodtrends uit Parijs die binnenkort overwaaien Het is een natuurwet dat de huidige culinaire trends in Parijs binnenkort onze keukens en restaurants overspoelen. Wij selecteerden er zeven die vandaag leven in de lichtstad. Zullen ze ook bij ons aanslaan?
Culinair Culinair Bier bij de pizza: 4 bieren die perfect passen bij een pizza quattro formaggi Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwste trends en tipt wat te schenken. Deze week: welke Belgische bieren passen perfect bij een pizza quattro formaggi?
Review | Culinair Review | Culinair Marlu in Sint-Genesius-Rode uitgetest: ‘Prijs-kwaliteitverhouding waar geen speld tussen te krijgen valt’ We vroegen ons al af waar Julien Van Den Neste gebleven was. De jonge, getalenteerde chef maakte furore met zijn inventieve, plantaardige gerechten, maar verdween daarna een tijdje van de radar van de Brusselse culinaire scene. Onlangs vonden we hem terug aan de rand van de hoofdstad in een klein, discreet zaakje: Marlu. Dachten we, …
Culinair Culinair Kombucha krijgt concurrentie: kenner Michel Verlinden proeft en vergelijkt sparkling tea Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwste trends. Deze week: waarom je niet zomaar ijsthee zegt wanneer je het over sparkling tea hebt.
Human Interest Human Interest Poolreiziger Alain Hubert: 'Onze maatschappij wordt verlamd door faalangst' Als medeoprichter van de International Polar Foundation is Alain Hubert (71) de man die het Belgische wetenschappelijke onderzoek op Antarctica op gang heeft gebracht en er meewerkte aan de uitbouw van de Prinses Elisabethbasis. Momenteel staat hij op de affiche van 2050, een documentaire over dat klimaatneutrale poolstation. Hij is ook ambassadeur van Rolex, dat de klimaatwetenschap ondersteunt via het Perpetual Planet-initiatief.
Culinair Culinair De stille opmars van stille cider: expert Michel Verlinden proeft en vergelijkt ciders in hun puurste vorm Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwe trends. Deze week: waarom ciders zonder bruis zelfs bij sterrenrestaurants op de kaart staan.
Culinair Culinair Gebrouwen in vertrouwen: 4 Belgische craftbeercollabs geproefd door expert Michel Verlinden Onze drankexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwe trends. Deze week signaleert hij enkele interessante samenwerkingen van Belgische artisanale brouwerijen.
Review | Culinair Review | Culinair Getest: restaurant Correspondance van tweesterrenchef San Degeimbre in Brussel In tijden van crisis grijpen we naar comfortfood. De hoofdstad heeft dat goed begrepen en herontdekt vol enthousiasme het concept van de brasserie, een troostrijke plek bij uitstek. Na de opening van Bouillon de Bruxelles – dat de verwachtingen helaas niet lijkt waar te maken – lanceerde Christophe Hardiquest Le Petit Bon Bon in het …
Human Interest Human Interest Margaux Balemans is Beste Sommelier van België: ‘Ik voel me soms een klein meisje in een snoepwinkel’ Margaux Balemans (24) werd afgelopen november door de Belgische Sommeliersgilde verkozen tot Beste Sommelier van België. Ze studeerde aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, is hoofdsommelier van luxehotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, en staat er zelf in de zaal van het sterrenrestaurant Le Grand Verre, onder leiding van chef Wout Bru.
Culinair Culinair Liever erwt, haver of pistache? Kenner Michel Verlinden vergelijkt verschillende soorten plantaardige melk Onze drankexpert Michel Verlinden signaleert tendenzen en proeft van nieuwe trends. Deze week onderzoekt hij de verschillende soorten plantaardige melk.
Culinair Culinair Schol zonder alcohol: 8 restaurants met een uitstekende alcoholvrije kaart In februari gaat Tournée Minérale traditiegetrouw weer van start. Deze restaurants zorgen er met hun verrassende alcoholvrije kaart voor dat je absoluut niet bang hoeft te zijn om iets te missen.
Culinair Culinair Meer dan een shotje: is vodka de nieuwe gin? Drankexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwe trends. Deze week signaleert hij de opwaardering van vodka.
Review | Culinair Review | Culinair Kobe Desramaults scoort met omakase-formule in Eliane: ‘Het prijskaartje volledig waard’ Net voor de jaarwisseling opende in Brussel het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, die eerder al sterren behaalde met In de Wulf (Dranouter) en Chambre Séparée (Gent). Sinds zijn terugkeer uit Sicilië gonsde het van de geruchten. Toen midden oktober de opening van restaurant Eliane werd bekendgemaakt, zat het meteen vol voor de komende drie …
Culinair Culinair Een feest voor de zintuigen: waarom winterbieren aan populariteit winnen Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week deelt hij zijn oordeel over winterbieren.
Review | Culinair Review | Culinair Nami in Brussel is niet zomaar een sushizaak: ‘De handrolls blinken uit in versheid en smaak’ Het is een (triest) feit: sushi is het slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit. Wat ooit synoniem stond voor de verfijnde Japanse keuken, is verworden tot banaal fastfood, met industriële sauzen, vis van ondermaatse kwaliteit en rijst die soms nog half bevroren wordt geserveerd. Nami, de eerste handroll bar van Brussel, wil het ambacht in …
Culinair Culinair Van onvervalst Italiaans tot Waalse makelij: expert Michel Verlinden kiest de beste amaretto’s Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwe trends. Deze week duikt hij in het zoete verleden van de amaretto.
Culinair Culinair Peren met appelen vergelijken: expert Michel Verlinden keurt perenciders Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft van de nieuwe trends. Deze week deelt hij zijn oordeel over perenciders.
Review | Culinair Review | Culinair Pizzeria Biga in Schaarbeek: hedendaagse interpretatie van Napolitaanse tradities Soms ontdekt een recensent een culinaire parel waar hij of zij die niet meteen verwacht. In een kleine pizzeria in de schaduw van het gemeentehuis van Schaarbeek bijvoorbeeld. Waarom Miriam Califano en Nicola Falanga besloten hun geboortestad Napels in te ruilen voor Brussel, is ons niet bekend. Mogelijk werd het koppel ervaren pizzaiolo’s overtuigd door …
Culinair Culinair Geborrel in de bierwereld: waarom craftbierbrouwerijen Berliner Weisse terug op de kaart zetten Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week: Berliner Weisse.
Culinair Culinair Ontnuchterend: onze expert proeft en keurt alcoholvrije ‘gins’ Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankenexpert Michel Verlinden proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week: alcoholvrije varianten op gin.
Culinair Culinair Ongezouten oordeel: onze kenner vergelijkt verschillende flessen tequila Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert Michel Verlinden proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week: tequila.
Culinair Culinair Geproefd en gekeurd: raakt crèmelikeur van zijn stoffige imago af? Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week houdt hij een pleidooi voor crèmelikeuren.
Culinair Culinair ‘Een mooie balans tussen fris en zoet’: onze expert vergelijkt vlierbloesemlimonades Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week test hij vlierbloesemlimonades.
Culinair Culinair ‘Vloeibare zonneschijn’: onze kenner vergelijkt verschillende limoncello’s Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft en deelt zijn ongezouten oordeel. Deze week: limoncello.
Culinair Culinair Klinken met kruiden: onze expert vergelijkt verschillende flessen vermout Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: vermout.
Culinair Culinair Sprankelende Belgische fermenten: onze expert proeft en vergelijkt lokale waterkefir Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: waterkefir.
Culinair Culinair Belgische superfood op fles: onze expert verkent drankjes op basis van duindoornbes Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: het nieuwe wrang van duindoornbessen.
Culinair Culinair ‘Een interessant alternatief voor een glas champagne’: onze wijnkenner vergelijkt sparkling sakes Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: sparkling sake.
Culinair Culinair Koffielikeur kent comeback met dank aan boeiende evolutie in koffiecultuur Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: de comeback van koffielikeur.
Culinair Culinair Het bittere Italiaanse broertje van cola: onze expert proeft en keurt chinotto Waarmee lessen we best de dorst? Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends. Deze week: chinotto.