Recepten Recepten Vanop je eiland: 30 recepten uit de Griekse keuken De Griekse keuken werkt zich de laatste tijd opnieuw in de kijker, en terecht: wie er ooit op een eiland vertoefde weet dat ze de erkenning verdient. Van de Cycladen, Dodekanesos en Sporaden tot Kreta: 30 recepten vanop je favoriete Griekse eiland.
Recepten Recepten Meer dan moussaka: 4 chefs met Griekse roots over de renaissance van hun keuken De lang verwaarloosde Griekse keuken ontpopt zich tot rijzende ster in de gastronomie.
Culinair Culinair Rum, retrotaarten en doggybottles: deze foodtrends krijgen we in 2024 op ons bord Drinken we nog steeds natuurwijn, beginnen gluten aan een comeback en welk dessert wordt de ster van ons bord? Dit brengt het nieuwe jaar in de keuken en op restaurant.
Culinair Culinair Topmodel Cesar Casier brengt een kookboek uit: ‘Ik heb nu een gezondere relatie met eten’ Met Model Kitchen levert topmodel Cesar Casier een nieuw kookboek af. Daarin: een mix van recepten van over de hele wereld en uit het persoonlijke receptenboek van zijn vader.
Koken als chef Eric Ivanidis: ‘Dit is mijn lievelingsversie van moussaka’ Eric Ivanidis: "Moussaka is het populairste gerecht van mijn geboorteland. Het staat op tafel in elke taverne en op elk familiefeest. Hieronder vind je mijn lievelingsversie ervan."
Het favoriete aperitief van Marcelo Ballardin: zo maak je de perfecte whisky sour Eric Ivanidis: "Whisky sour is een van de favoriete aperitieven van Marcelo en mocht dus niet ontbreken in Door73. We hebben de klassieker opgefrist met een friszure, fluwelen schuimlaag die de krachtige whiskysmaak verzacht."
Een droomcombinatie van Syrco Bakker: makreel met sambal en sojadressing Eric Ivanidis: "Deze unieke combinatie van makreel met sambal werd bedacht door Syrco Bakker. Sambal geeft een smaakvolle kick aan makreel, die als vis per definitie een vette structuur heeft. Daardoor creëer je een fantastische balans van smaken."
Culinair Culinair De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: 'Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant' Eerder bracht Marcelo Ballardin al een boek uit over zijn eigen restaurant Oak, nu is er het boek met vriend en voormalig souschef Eric Ivanidis over Door73, het restaurant waar Eric aan het roer staat. Het werd een boek vol openhartige verhalen en spannende gerechten. Een voorproefje.
Culinair Culinair 9 keer veggie: De favoriete vegetarische recepten van Belgische chefs Zin om wat vaker vegetarisch te koken? Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Van plantaardige ‘Corn Ribs’ tot wok met aubergine en champignon. Laat het smaken.
Culinair Culinair Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: Victor Avonds deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: chef Victor Avonds.
Culinair Culinair Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Culinair Culinair Wok met aubergine en champignon: Sidney Lauwers deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Sidney Lauwers, chef bij Savage in Brussel en bekend als veggiechef op het platform van Sofie Dumont.
Culinair Culinair Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: tv-chef en auteur Sandra Bekkari.
Culinair Culinair Ovenschotel met aardappelballetjes: Wim Ballieu deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Wim Ballieu.
Culinair Culinair Gevulde koolrabi: Nicolas Decloedt van Humus x hortense deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Nicolas Decloedt en Caroline Baerten van het Brusselse plant-based restaurant Humus x hortense.
Culinair Culinair Romige pasta met asperge: Chloé Lauwers deelt haar favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Chloé Lauwers.
Culinair Culinair Bloemkool met miso: Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete groentegerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Marcelo Ballardin van Oak.
Culinair Culinair Leeshonger: 3 boeken voor lekkerbekken Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar. Deze week: drie nieuwe boeken