Recepten Recepten Slasoep met spinazie en preischeuten Een voedzame en zeer smaakvolle soep die je kunt afwerken met broodkorstjes, pijnboompitten en preischeuten.
Recepten Recepten Venusschelpen met pisco sour, salsa jalapeño, huacatay, zure room, lopende kamille 8 venusschelpen (praires)
Recepten Recepten Gepekeld en zacht gegaard buikspek van scharrelvarken, pulpo van de bbq, kool en vin jaune Dit is een recept voor gevorderden, maar als je alle instructies volgt, kan het niet mislukken.
Recepten Recepten Shakshuka van The Holy Kauw Company 'Dit heerlijke ontbijtgerecht aten we toen we bij onze familie op Ibiza waren en is sindsdien favoriet. Alle ingrediënten gaan in één pan, je hebt maar weinig nodig en het gerecht vult bovendien goed. Handig als je een drukke dag voor de boeg hebt. Het is belangrijk een aantal basisingrediënten te gebruiken zoals eieren, tomaten, uien en paprika. Voor de rest kun je het recept aanpassen aan je eigen smaak.' - The Holy Kauw Company
Recepten Recepten Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.
Recepten Recepten Hartige wafels en een gepocheerd ei Deze hartige wafels zijn heerlijk als ontbijt, maar regelmatig verorberen we ze ook als avondeten.
Recepten Recepten Sodabrood met spelt Niets ruikt lekkerder dan zelfgebakken brood. Met dit snelle brood dat niet hoeft te rijzen kun je heel goed je luie zondag beginnen. Klassiek sodabrood wordt gemaakt met karnemelk. Het zuur van de karnemelk zorgt ervoor dat de soda gaat werken, waardoor het dus geen tijd nodig heeft om te rijzen. Ben je lactose-intolerant of eet je veganistisch, voeg dan zuur toe door middel van appelazijn. Zo zorg je alsnog voor een snelle werking van de soda.
Recepten Recepten Pastafrittata: een klassieker met een twist Ben jij zo iemand die altijd wat te veel pasta kookt? Dan is deze pastafrittata (en de twee varianten) van Gennaro Contaldo vast welkom in jouw culinaire repertoire.
Recepten Recepten Zo maak je heerlijk gezonde en voedzame avocado-limoen-kwarktaart De zusjes Hemsley & Hemsley maken hun eigen, gezondere versie van een kwarktaart in New York-stijl: geen geraffineerde suiker, witte bloem en zuivel. Hoe kan zoiets lekkers zo voedzaam zijn? Probeer het zelf uit.
Recepten Recepten Feestelijke cocktails om het weekend mee in te zetten Het is vrijdag! Stilaan tijd dus om luidkeels zingend naar huis te rijden, daar te dansen op tafel en te springen in de zetel. Eventueel gesteund door een van deze bijzondere cocktails.
Recepten Recepten Stoofpot van kalkoen met oesterzwammen Laat de kalkoenstukjes eerst marineren vooraleer je ze in de stoofpot doet. Zo wordt het vlees heerlijk zacht en hemels van smaak.
Recepten Recepten Parelhoen met knolselderijpuree en blauwe druiven in reductie van rodewijnazijn Een parelhoen heeft fijn en mager vlees. Het was ooit een zondagse klassieker maar wordt niet meer zo vaak geserveerd. Daar gaan we iets aan doen.
Recepten Recepten Gerookte makreel met frambozen, broodkorsten en een reductie van frambozenazijn Voor 4:
Recepten Recepten Wafels van spaghettini met lente-uitjes Kies eens voor een originele manier om pasta te serveren. Dit zijn hartige warme wafeltjes die je samen met fijngesneden tomaat op tafel brengt.
Recepten Recepten Spaghetti met witte truffel Het absolute toppunt onder de delicatessen betaat uit niet meer dan spaghetti met boter en witte truffel.
Recepten Recepten Spaghetti met salie Nog zo'n eenvoudige maar bijzonder lekkere variatie op een klassieke spaghetti.
Recepten Recepten Tagliatelle met bresaola en rucola Bresaola is gedroogd vetarm rundvlees, een specialiteit uit Noord-Italië. Maak er deze smakelijke tagliatelle met bresaola en rucola mee. Buon appetito.
Recepten Recepten Penne met garnalen en erwten Op zoek naar een snel pastagerecht? Penne met garnalen en erwten is alvast een heerlijke suggestie.
Recepten Recepten Saffraanpasta met bottarga Bottarga is een Italiaanse specialiteit. Het zijn gedroogde viseieren, voornamelijk van harder maar ook van tonijn.
Recepten Recepten Pappardelle met rauwe ham, rucola en parmezaan Pappardelle zijn lange linten pasta van meer dan 1 cm breed.
Recepten Recepten Ravioli met kaas-citroensaus Op zoek naar een snel-klaar pastagerecht? Dit is de perfecte suggestie.
Recepten Recepten Fusilli rigate met brandnetel, tijm en pijnboompitten Voor 4: 400 g fusilli rigate met brandnetel (delicatessenwinkel of Italiaanse traiteur) 80 g pijnboompitten 50 g parmezaan olijfolie 12 takjes citroentijm
Recepten Recepten Minigratins met tomaten Je zelfgemaakte tomatenmengeling wordt overgoten met room en kaas en gegratineerd in de oven. Een leuk gerecht dat je warm serveert.
Recepten Recepten Penne all’amatriciana (Penne met spek en tomaten) In Italia wordt een pasta all' amatriciana traditioneel gemaakt met guanciale (varkenswang) maar ook met spek is dit mediterrande gerecht overheerlijk.
Recepten Recepten Spaghetti met kerstomaten Dit recept is erg eenvoudig en supersnel. De kerstomaten geven de spaghetti een genuanceerde smaak.
Recepten Recepten Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus Varkenshaasje met een pikante toets en Italiaanse flair. Gemakkelijk te maken en lekker.
Recepten Recepten Spaghetti met artisjokken, olijven en gedroogde tomaten Er bestaan eindeloos veel variaties met spaghetti, maar zet deze spaghetti met artisjokken, olijven en gedroogde tomaten toch maar bovenaan je lijstje.
Recepten Recepten Wintersalade met linzen, geroosterde knolgroenten en balsamico Met linzen en een selectie van wintergroenten maak je ook voor de koudere dagen een gezonde vegetarische salade.
Recepten Recepten Zelfgemaakte granola met quinoa, kokos en vers fruit Zelfgemaakte granola: een snel en makkelijk recept van Sandra Bekkari, en dankzij de quinoa een gezonde én glutenvrije start van de dag.