Vegetarische burger met tofu

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 ronde, biologische hamburgerbroodjes
  • 1 potje hummus
  • 1 appel, 1 geraspte rode biet
  • 1 gesnipperde rode ui
  • scheutjes
Voor de burger
  • 300 g vaste natuurtofoe
  • 300 g lichte gerstemout (of havermout)
  • een half flesje bier (pale ale) van 33 cl
  • 1/2 gesnipperde ui
  • takjes peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • knoflook
  • 2 tl tijm, 1 tl zout
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de burger in een kom en meng met de handen. Maak burgers van 14 cm doorsnee en 1 cm dik.
  2. Bak de vegetarische burger in de pan met kokosolie, 3 minuten per kant.
  3. Bestrijk het gehalveerde broodje aan beide kanten met hummus. Leg er drie rauwe appelschijfjes op, geraspte biet, rode ui en jonge scheutjes. Stel de hamburgers samen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content