Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook

Voor 4:

Voor 4:

400 g spaghetti

1 courgette

3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 onbehandelde limoenen

12 grote garnalen, gepeld

1 takje salie

50 g boter

1 el olie

1 kl roze peperbessen

Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgette. Snij in de lengte in lange, fijne plakken met een dunschiller. Was de limoenen. Verwijder de schil en hak fijn. Pers de limoenen uit. Verbrijzel de roze peperbessen in een vijzel.

Fruit de knoflook in de olie samen met de limoenschil. Hou opzij. Doe 20 g boter in dezelfde pan. Bak de courgette met het limoensap. Meng er de rest van de boter, de salie en vervolgens de garnalen door. Laat 3 minuten warmen.

Laat de pasta uitlekken. Meng met de roze peperbessen en de courgette-garnalenbereiding. Verdeel over warme borden en bestrooi met knoflook.

Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content