Spaghetti met artisjokken, olijven en gedroogde tomaten

Er bestaan eindeloos veel variaties met spaghetti, maar zet deze versie toch maar boven aan het voorkeurslijstje.

Voor 4 personen

4 limoenen

6 kleine artisjokken

3 teentjes knoflook

2 ansjovissen

80 ml olijfolie

125 ml witte wijn

500 g spaghetti

1 bosje fijngehakte peterselie

100 g parmezaankrullen

150 g gedroogde tomaten in olie

3 el kleine kappertjes in pekel

pimentpoeder

100 g kleine groene olijven (met pit)

Bereiding

1. Pers de limoenen uit. Was de artisjokken, verwijder de steel en de onderste bladeren. Snijd met een mes twee derde van de resterende bladeren af. Maak het hart los en verwijder het ‘hooi’ (vezelige massa) met een lepeltje. Besprenkel de artisjokken meteen met limoensap, zodat ze niet bruin kleuren. Snijd de bodems in vier of zes stukken, afhankelijk van hun grootte.

2. Hak de ansjovissen en de knoflook fijn en fruit ze samen in de olie. Overgiet met de wijn. Voeg de artisjokbodems en de olijven toe. Laat ongeveer 15 minuten zonder deksel stoven op een zacht vuur. Kook ondertussen de spaghetti.

3. Snijd de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Spoel de kappertjes onder koud water. Meng ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd onder de artisjokken. Breng op smaak met peper, zout en pimentpoeder. Giet de spaghetti af, meng met de artisjokken en met de helft van de peterselie en de parmezaan, en kruid bij.

4. Schik op warme borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en de peterselie. Bestrooi met de reepjes gedroogde tomaat en besprenkel met limoensap.

Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content