Taglierini met courgette en ricotta
Taglierini worden tradtioneel geserveerd met een dikke saus.
Taglierini worden tradtioneel geserveerd met een dikke saus.
Voor 4 personen
300 g taglierini
2 courgettes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 takje rozemarijn
25 g boter
100 ml witte wijn
200 g ricotta
Bereiding
1. Kook de pasta al dente in gezouten water.
2. Was de courgettes. Halveer ze in de lengte. Snijd in lange, fijne plakken met een dunschiller. Bak de courgetteplakken, de knoflook en de rozemarijn in de boter. Overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout.
3. Laat de pasta uitlekken (houd 3 à 4 eetlepels kookvocht opzij). Meng met de saus. Verdeel over warme borden.
4. Laat de ricotta smelten in het kookvocht van de pasta. Breng op smaak. Giet over de taglierini.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier