Saffraanpasta met bottarga

Bottarga is een Italiaanse specialiteit. Het zijn gedroogde viseieren, voornamelijk van harder maar ook van tonijn.

Bottarga is een Italiaanse specialiteit. Het zijn gedroogde viseieren, voornamelijk van harder maar ook van tonijn.

Voor 4 personen

  • 400 g tagliatelle
  • 50 g bottarga (gedroogde viseieren, vooral van harder en ook van tonijn, mediterrane specialiteit)

Voor de saffraansaus:

  • 1 ui
  • 10 g boter
  • 1 g saffraan
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 ml vloeibare room

Bereiding

1. Kook de pasta al dente in gezouten water. Hak de bottarga zeer fijn. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Blus met de wijn. Laat voor de helft inkoken terwijl je geregeld roert met een spatel.

2. Meng er de saffraan en de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bottarga toe. Doe er vervolgens de uitgelekte pasta bij. Dien op in warme borden.

Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content