Recepten Recepten Fazantenpaté met pistaches Deze paté moet nog 1 tot 2 dagen rijpen voor je hem kunt aansnijden.
Recepten Recepten Paté van konijn en noten De combinatie van gehakt konijnenvlees, varkenskotelet en kippenlevers met hazelnoten levert een overheerlijke terrine.
Recepten Recepten Champignonbavarois met toast en tijm Wie nog op zoek is naar een uitzonderlijk lekker en uniek voorgerecht komt hier aan zijn trekken.
Recepten Recepten Champignons à la grecque Deze snack kun je makkelijk vooraf bereiden. De champignons zijn 1 tot 2 dagen na de bereiding op hun best.
Recepten Recepten Stoofpotje van lam De mijne is de beste: heel wat koks zeggen het over hun stoverij. Al die beste recepten werden gebundeld in een boek en dit lamsstoofpotje is er een van.
Recepten Recepten Italiaans konijn Wim Lybaerts televisieprogramma was zo succesvol dat een boek niet kon uitblijven. Dit recept mochten we eruit publiceren.
Recepten Recepten Soufflé met kastanjes Het boek Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten bundelt verschillende gerechten uit ons culinaire verleden. Maar ook vandaag zijn deze recepten nog op hun best.
Recepten Recepten Everzwijnstoverij Het smaakpalet uit de oudheid dat we via het kookboek van Apicius leren kennen, is rijk en divers, en doet zelfs ietwat oosters aan. In de Romeinse keuken werd veelvuldig gebruikgemaakt van gember, koriander en komijn. Je vindt recepten voor patrijs en flamingo, voor hert en papegaai, voor zee-egel en murene. Vaak hebben sauzen ook een uitgesproken zoete toets, zelfs al werden ze bij vis of vlees geserveerd. De dadels en de honing in dit recept staan mooi in contrast met de intense smaak van het everzwijn.
Recepten Recepten Shepherd’s pie met bloemkool Wanneer het kouder wordt, is dit voor de blogster en schrijfster van Feel Good Food Pauline Weuring het ultieme comfortfood. "Een lekkere warme en kruidige ovenschotel met een krokant kaaslaagje. Blijer kun je mij niet maken. Ik heb hem nu iets lichter gemaakt door bloemkool te gebruiken in plaats van aardappelpuree. Dat is al net zo romig en lekker. Het kan ook met zoete aardappelen trouwens, ook fijn."
Recepten Recepten Soep van zoete aardappel, sumak en granaatappel met geroosterde pinda’s, koriander en limoen Soms vindt kookboekenschrijfster Kathryn Bruton zoete aardappelsoep een beetje te zoet, maar deze niet - samen met de citrusachtige sumak, de zure granaatappel, de aromatische koriander en de krokante geroosterde pinda's, is het nét zoals het hoort.
Recepten Recepten Gepocheerde peer met pistachezand Dit nagerecht ziet er verfijnd uit, maar is verbazingwekkend gemakkelijk te maken.
Recepten Recepten Gekonfijte eendenbouten Confit is in vet gekonfijt vlees, meestal worden hiervoor eendenbouten gebruikt. Een oude techniek om het vlees te conserveren uit Zuid-West Frankrijk waar ze veel eenden hadden. Dezelfde techniek kun je ook op kippenbouten, duivenpootjes, konijnenboutjes en varkensribben toepassen.
Recepten Recepten Pure lamsbout Aangezien een lamsbout doorgaans meer dan 2 kilo weegt, maak je hem meestal voor een gezelschap van een man of tien. Het maakt ook niet uit als je iets overhoudt; een plak koud lamsvlees met mayonaise is de volgende dag heerlijk.
Recepten Recepten Geroosterde pompoen met quinoa Een van Ellen Kegels' favoriete recepten. "Snel klaar, en werkelijk een explosie van smaken. Gebalanceerd en licht verteerbaar."
Recepten Recepten Schorseneer met eierbottarga In Greens that taste like friendship laat Graanmarkt 13-chef Seppe Nobels in zijn kaarten kijken. 'Bottarga is de gezouten kuit van tonijn die wordt fijngeraspt over bijvoorbeeld een omelet. Ik maak een bottarga met eierdooiers. Geweldig lekker, een ideale zoutvervanger en fucking cool.' Het enige nadeel: je moet er behoorlijk op voorhand aan beginnen.
Recepten Recepten Aardpeer, in de schil Deze aardperen in de schil zijn een favoriet van heel veel klanten van Graanmarkt 13 en daarom een vaste waarde op de menukaart wanneer het kouder wordt. De bereiding is puur en eenvoudig, maar onwaarschijnlijk lekker.
Recepten Recepten Risotto met pompoen en worstjes In Jamie Olivers nieuwste papieren kind focust de beroemde Britse kok op superfood. "In dit gerecht maken de kleine worstjes een enorm verschil. Ik combineer ze met zoete flespompoen, die vitamine A en C bevat - heel belangrijk voor een mooie en gezonde huid."
Recepten Recepten Champignon-kastanjesoep De recepten in EXKi - Hét kookboek zijn allemaal uitgebreid getest en goedgekeurd door het vast cliënteel van het gezonde fastfood-concept. Met volste vertrouwen serveren we je dan ook deze soep die de smaken van de herfst in zich verenigt.
Recepten Recepten Makreel met Parmaham, courgette en zwarte olijf Chef Seppe Nobels van Graanmarkt 13 heeft onlangs nog Parmaham in zijn keuken geïntroduceerd. Kies voor Parmaham die 24 maanden (ofwel dubbel zo lang als voorgeschreven wordt) gedroogd werd: die is zachter en laat de typische smaak nog meer tot zijn recht komen.
Recepten Recepten Simple food: zo eet Sergio thuis "Hoe meer ik van de wereld zie en hoe meer ik proef: steeds vaker kom ik uit bij de smaken uit mijn jeugd", zegt Sergio Herman. In zijn nieuwe boek Simple Food dus geen onbereikbare gastronomie maar recepten die hij thuis voor zijn gezin maakt. Simpel - echt waar - en goed.
Recepten Recepten Pie van lamsvlees en winterkool Een pie maken? Je bereidt eerst een mengsel voor de vulling, in dit geval van stukjes lamsvlees en winterkool. Dit schep je in de pievormpjes die je afdekt met een deksel uit deeg.
Recepten Recepten Pompoen-kerriesoep De verwarmende smaken van kerrie, gember en serranopeper passen goed bij elkaar. De zoete pompoen en romige kokosmelk worden in balans gebracht door het zure limoensap. Serveer warm.
Recepten Recepten Pompoensoep met kaasblokjes en croutons van Jeroen Meus In 100 nooit eerder op papier gepubliceerde recepten toont Jeroen Meus zijn liefde en passie voor échte dagelijkse kost. Perfect toegankelijke, ongecompliceerde gerechten, kraakhelder en stap voor stap uitgelegd. Smakelijk, supergevarieerd en nooit te ingewikkeld. Voorbij alle voedselhypes. Voor vandaag. Morgen. En overmorgen weer. Wij plukten er dit pompoensoeprecept uit.
Recepten Recepten Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Recepten Recepten Maisrisotto met lente-ui Een snel en makkelijk recept voor een risotto die je kunt serveren als voorgerecht, hoofdgerecht of warme lunch.
Recepten Recepten Gekookte mais met boter en peterselie Misschien wel de leukste en lekkerste snack als aperitiefhapje of voorgerecht.
Recepten Recepten Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Recepten Recepten Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Recepten Recepten Zeeuwse mosselen op Thaise wijze Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Recepten Recepten Gebakken mooie meid met venkel en oud Brugge kaas Geen meisje in de pan, wel een visje van eigen kweek: de heek. Dit recept is er een van Filip Claeys, van Restaurant De Jonkman.
Recepten Recepten Tartaar van heek, rammenas met couscous van bloemkool, hangop van yoghurt, lamsoren en bbq-tomaten Heek proberen? Probeer dan ook eens dit recept van Erwin Denys, kok van Restaurant Racasse.