Chicken pie

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 400 g kipfilet
  • 150 g champignons
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • enkele takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • peper uit de molen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
Bereiding
  1. Snipper ui en look en bak even aan in olijfolie. Snij kipfilets in reepjes, voeg toe. Bak even aan. Maak de champignons schoon, snij in stukken. Was de prei en snij in ringen, schil de wortel en snij in plakjes. Voeg de groenten bij de kip met de tijm en de losse laurierblaadjes. Laat zo’n 15 min. sudderen.
  2. Warm intussen de kippenbouillon op. Voeg de bloem toe aan de kipbereiding, roer goed door. Giet de warme kippenbouillon erbij en laat garen tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200Ā°C. Vet een ovenschotel in en bekleed met het bladerdeeg. Leg er het kipmengsel op. Bedek de bovenkant met deeg, zorg dat het deksel goed vastzit aan de randen. Maak een gat in het midden zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de chicken pie in zo’n 25 min. goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content