
Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze
27-09-2016, 13:10
Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Ingrediƫnten
- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 rode paprika (grof versneden)
- 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
- 2 grote tomaten (grof versneden)
- 1 mespunt cayennepeper
- 50 g chorizo (grof versneden)
Bereiding
- Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, paprika, knoflook, tomaten, cayennepeper en chorizo toe.
- Zet de pot op een heet vuur. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.
- Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
- Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier