Stoofpotje van lam

De mijne is de beste: heel wat koks zeggen het over hun stoverij. Al die beste recepten werden gebundeld in een boek en dit stoofpotje van lam is er een van.

Voor 4 personen
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • boter
  • 1 kg lamsvlees (nek of schouder)
  • 3 grote wortelen
  • 1/2 courgette
  • 1/2 broccoli
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (van 70 g)
  • 1 blik gepelde tomaten (van 400 g)
  • 1 flesje Westmalle (donker)
  • 2 blaadjes laurier rozemarijn
  • 1 boterham
  • 2 eetlepels mosterd
  • enkele takjes platte peterselie
Bereiding
  1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien fijn. Bak de uien aan in boter in een tajine. Voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten toe op een hoog vuur. Voeg de teentjes knoflook toe.
  2. Snijd de wortelen, de courgette, de broccoli en de paprika’s in stukken en voeg ze toe. Voeg ook de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Doe het flesje bier erbij. Voeg de laurier en de rozemarijn toe.
  3. Smeer de mosterd op de boterham en leg hem op het vlees. Laat 3 uur sudderen op een laag vuur. Serveer het stoofpotje van lam met de fijngehakte platte peterselie.

Uit: De mijne is de beste: Hét stoofvleesboek, Filip Jans, Carl Surmont en Luc De Raedemaeker (Manteau).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content