Paté van konijn en noten

De combinatie van gehakt konijnenvlees, varkenskotelet en kippenlevers met hazelnoten levert een overheerlijke terrine.

Voor 1 terrine:

3 sjalotten

1 knoflookteentje

200 g konijnenvlees

200 g varkenskotelet

200 g kippenlevers

3 el witte wijn

1 dl room

1 tl zout

1 tl Jamaicaanse peper

3 tl cognac

100 g hazelnoten

100 g walnoten

5 fijngesneden reepjes spek

laurierblad

enkele jeneverbessen.

Fruit de sjalotten samen met het knoflookteentje. Haal het konijnenvlees, de varkenskotelet en de kippenlevers door de gehaktmolen. Meng knoflook, sjalotten, witte wijn en room met het vleesmengsel en breng op smaak met peper, zout en cognac.

Vul een terrine voor 1/3 en leg een laag hazelnoten. Vul verder tot 2/3 en leg een nieuwe laag walnoten. Vul de terrine volledig en bedek met de reepjes spek. Werk af met laurierblad en jeneverbessen.

Laat 80 min. garen au bain-marie in een oven van 110°C.

Laat de paté nog 1 tot 3 dagen rijpen alvorens ‘m aan te snijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content