Recepten Recepten Sushi-donuts Voor dit recept heb je een donutbakvorm nodig. Als je een siliconenvorm gebruikt, wip je de sushi-donuts er makkelijk weer uit.
Recepten Recepten Mediterraans: kardemom millionaires met besanbiscuit 150 g pure chocola (70-80% cacao)
Recepten Recepten Japans: kipspiesjes met yakitorisaus Yakitorisaus is een donkere saus op basis van soja die traditioneel gebruikt wordt voor Japanse kipspiesjes. De saus is kant-en-klaar verkrijgbaar.
Recepten Recepten Catalaanse tomaatbroodjes: pa am tomaquet Tip: leg iets extra's bovenop de Catalaanse tomaatbroodjes, zoals een ansjovisje, een plak jamón of pernil, of een plak manchego.
Recepten Recepten Quesadillas met zoete aardappels en salsa verde Een quesadilla is een tortilla of grote wrap die gevuld wordt met gesmolten kaas en andere lekkernijen. Een suggestie vind je hieronder.
Recepten Recepten Asperges met vlierbloesemazijn en jonge prei Asperges met vlierbloesemazijn en jonge prei is een recept van chef Evelien Swiers van restaurant Jacqueline in Boechout.
Recepten Recepten Asperges, kurkuma/cashew en Thais basilicum Asperges, kurkuma/cashew en Thais basilicum is een recept van Chef Jonas Haegeman.
Recepten Recepten Tapiocacracker, grijze garnalen, Thaise basilicum Een recept van Chef Stijn Audenaert.
Recepten Recepten Vitello met Tunesische smaken VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Varkensgebraad met geraspte venkel en sinaasappel VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Tajine van kip met citroen en wortel VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Rundkofta met knolselder en komkommersambal VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Mofongo VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Kipnuggets met bloemkool en aardappelpartjes VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Kip met look en broccolini VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Côte à l’os met watermeloen en pas de bleu VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Recepten Recepten Gebraden bressekip, gekonfijte citroenen en groene asperges Een recept van chef Thomas Henaut van Le Lieu in Genappe.
Recepten Recepten Witte asperges en Belgische snijbiet met kruidenmayonaise en gomasio Een recept van Antoine Speeckaert van Le Mess in Brussel.
Recepten Recepten Ravioloni met burrata, coppa en champignons Haal de lekkerste Italiaanse keuken in huis met deze ravioloni met burrata en champignons.
Recepten Recepten Gekonfijte groenten en parmezaannestje met sla Een kleurige groentemengeling geserveerd in een krokantje van parmezaan. Hoe feestelijk kan het zijn!
Recepten Recepten Slaatje met drie kazen, grisonvlees en pistachenoten Bestrooi het afgewerkte slaatje met broodkorstjes en serveer lekker fris.
Recepten Recepten Chioggia-biet met geitenkaas Het meest kleurrijke hapje maak je met schijfjes chiogga-biet die je belegt met een mengsel van geitenkaas, bieslook en roze peper. Mooi en lekker.
Recepten Recepten Kimchi jjigae Kimchi jjigae is stevig troostvoedsel: het is een maaltijdsoep die op smaak wordt gebracht met kimchi, Koreaanse gefermenteerde kool. Het is snel en simpel te maken als je alles bij de hand hebt. Een recept van David Copmans van Camino in Antwerpen.
Recepten Recepten Pappa al pomodoro Een recept van chef Giorgio Locatelli. 'Deze heerlijke soep is zowel eigentijds als nostalgisch - hij is zo dik, dat je hem nauwelijks nog een soep kunt noemen, het is meer een puree. Als ik de soep eet, lijkt het wel of ik een stap terugzet in de tijd, maar hij brengt ook een heel krachtige boodschap over eten mee die op dit moment heel relevant is: de essentie van de soep is zuinigheid, omdat er oudbakken brood en overrijpe tomaten in worden verwerkt.'
Recepten Recepten Panna cotta met vlierbloesem en watermeloencoulis Dit dessert is een streling voor het oog en voor de tong. Met dit recept maak je het probleemloos klaar.
Recepten Recepten Snelle frambozensorbet met vanillemascarpone en crumble Vanillemascarpone met een mooie quenelle frambozensorbet en wat verkruimelde crumble erover is een heerlijk verfrissend dessert.
Recepten Recepten Millefeuille van zandkoekjes met sinaasappelgelei en vlierbloesemcrème Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Crumblecake met rabarber en aardbeien Deze crumblecake is een geweldig recept om rabarber, aardbeien en ander zomerfruit te verwerken.
Recepten Recepten Rabarbertaart met citroentijmkorst Deze rabarbertaart met citroentijmkorst is lekker en super easy. Op een gebakken zanddeeg strijk je zelf gemaakte rabarbercompote die je bestrooit met frambozen. En met ijs erbij is het een hemels dessert.
Recepten Recepten Zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème Maak mooi gerezen en goudbruin gekleurde zandkoekjes tot een feestelijk dessert met fijne plakjes bloedappelsien en een heerlijke mascarponecrème.
Recepten Recepten Aardbeientaartjes met citroensorbet Op zoek naar een snel en mooi dessert? Met sablé-breton koekjes maak je super gemakkelijk deze mooie aardbeientaartjes met citroensorbet.
Recepten Recepten Rabarbercompote met frambozen Met een paar stengels rabarber maak je in een handomdraai je eigen compote. Heerlijk friszuur.
Recepten Recepten Compote van appel, aardbei en watermeloen met meringue Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Rabarbersiroop met tijm en roze pomelo In het seizoen vind je rabarber in veel tuinen. Maak er een lekkere siroop van die je aanlengt met mineraalwater voor een fris drankje.
Recepten Recepten IJsjes van rabarber en rodebessen Verfrissend en met lokaal seizoensfruit: ijsjes van rabarber en rodebessen.
Recepten Recepten Rabarbercake De cake op zich is verukkelijk. Wil je een extraatje, serveer hem dan met verse roomkaas met honing en citroensap.
Recepten Recepten Falafel Chef Abt Marouf van Afalfa in Leuven: 'Dit is het basisrecept zoals ik het van mijn familie heb geleerd. Net zoals brood is falafel elke dag anders; de ene keer voeg je wat meer water toe, de andere keer wat minder. Ook de kruiden moet je niet te precies afwegen maar vooral proeven. Deze mix kun je drie dagen in de koelkast bewaren en kun je ook heel makkelijk invriezen.'