Kipnuggets met bloemkool en aardappelpartjes

8617849

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes (in de lengte gesneden)
  • 1 ei
  • panko
  • peper en zout
  • 1 bloemkool
  • blikje kikker erwten (met sap)
  • 1 el mosterd
  • 2 eierdooiers
  • 1 el azijn
  • 6 aardappelen
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

Bereiding

  1. Breek het ei in een kommetje en klop het los. Haal de kippenreepjes door dit mengsel en dan door de panco. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gepaneerde kippenreepjes in een ovenschaal en overgiet met wat olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze.
  4. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Leg de partjes in een ovenschaal. Meng ze met de look, de ti jm, de rozemarijn en olijfolie. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven.
  5. Klop de 2 eierdooiers, de azijn, 2 eetlepels kikkererwtensap en de mosterd op tot een luchtige massa. Meng er daarna langzaam olijfolie bij tot je een gebonden saus hebt.
  6. Serveer de kipnuggets met de bloemkool en aardappelpartjes. Overgiet de nuggets met een dun laagje saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content