Millefeuille van zandkoekjes met sinaasappelgelei en vlierbloesemcrème

8476903

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g zanddeeg

Voor de sinaasappelgelei: 5 gelatineblaadjes (10 g), 60 cl versgeperst sinaasappelsap, 100 g suiker

Voor de vlierbloesemcrème: 30 cl slagroom, 2 el jasmijnthee, 2 el vlierbloesems, 250 g mascarpone, 2 el geraspte kokos, 50 g poedersuiker

Bereiding

  1. Maak eerst de sinaasappelgelei. Laat de gelatine weken in koud water. Warm het sinaasappelsap en de suiker op in een pannetje. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot lauw; roer regelmatig. Giet de sinaasappelgelei in een laag van 1 cm dik in een grote rechthoekige schaal bekleed met plasticfolie. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. l Rol het zanddeeg uit tot 1 cm dik op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik het deeg in met een vork, zet in de oven en bak 15 minuten. Haal uit de oven en snij het zanddeeg, voor het afkoelt, in acht stukken met behulp van een rechthoekige uitsteker.
  3. Maak de vlierbloesemcrème. Breng de slagroom aan de kook met de jasmijnthee en de vlierbloesems. Laat 1 uur trekken, giet door een zeef en zet de room koel weg.
  4. Giet de koude room in een kom en voeg de mascarpone, de geraspte kokos en de poedersuiker toe. Klop op tot een stevige crème. Schep in een spuitzak en zet koel weg.
  5. Steek vlak voor het serveren twaalf rechthoeken uit de sinaasappelgelei van dezelfde grootte als de zandkoekjes. Bouw de millefeuilles op door laagjes zandkoek, sinaasappelgelei en vlierbloesemcrème af te wisselen. Eindig met een laagje sinaasappelgelei. Schik de millefeuilles op borden en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content