
Gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk
VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 steaks
2 grote uien in ringen
bloem
arachideolie
2 avocado’s in blokjes
1 blikje zwarte boontjes
125 g papaja in blokjes
koriander
kokosmelk
4 zoete aardappelen
2 el olijfolie
1 el wijnazijn
limoensap
zeezout
Voor de marinade
6 hele Spaanse pepertjes
3 teentjes look
180 g bieslook gehakt
3/4 tl kaneel
3/4 tl muskaatnoot
3/4 tl piment
180 ml moutazijn
180 ml sojasaus
1 el bruine rum
1 el azijn
zout
Bereiding
Meng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan.
Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
Meng de avocado’s, zwarte boontjes en papaja met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.
Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.
Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.
Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier