Rabarbercake

De cake op zich is verukkelijk. Wil je een extraatje, serveer hem dan met verse roomkaas met honing en citroensap.

Voor 1 cake:

  • 100 g zachte boter
  • 200 g agavesiroop
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1/2 vanillestok
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl maanzaadjes
  • een snuifje zout
  • 120 g rabarber

Voor erbij:

  • 175 g verse roomkaas
  • 25 g honing
  • 1 tl citroensap

Bereiding

1. Rabarbercake: verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer in een mengkom de boter en agavesiroop tot een zacht, smeuïg mengsel. Voeg er de losgeklopte eieren, de melk en de uitgeschraapte vanille bij. Meng bloem, zout en maanzaadjes, spatel door het deeg. Doe het deeg in een beboterde cakevorm.

2. Was de rabarber, snijd in stukken en leg in klokvorm op de cake. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Voor erbij: meng de roomkaas met honing en citroensap, serveer naar wens bij de cake.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content