Falafel

8415237 ©

Chef Abt Marouf van Afalfa in Leuven: ‘Dit is het basisrecept zoals ik het van mijn familie heb geleerd. Net zoals brood is falafel elke dag anders; de ene keer voeg je wat meer water toe, de andere keer wat minder. Ook de kruiden moet je niet te precies afwegen maar vooral proeven. Deze mix kun je drie dagen in de koelkast bewaren en kun je ook heel makkelijk invriezen.’

Chef Abt Marouf van Afalfa in Leuven: ‘Dit is het basisrecept zoals ik het van mijn familie heb geleerd. Net zoals brood is falafel elke dag anders; de ene keer voeg je wat meer water toe, de andere keer wat minder. Ook de kruiden moet je niet te precies afwegen maar vooral proeven. Deze mix kun je drie dagen in de koelkast bewaren en kun je ook heel makkelijk invriezen.’

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 g gedroogde kikkererwten, 12 u geweekt in koud water
  • 2 verse groene pepers, gehalveerd en zonder de zaadlijsten
  • 1/2 el zout
  • 1/2 el komijn
  • 1 cm verse gember, fijn geraspt
  • 1 bussel platte peterselie
  • 4 tenen look, fijn gesneden
  • 2 uien, fijn gesneden

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten – behalve het bicarbonaat – fijn in de keuken- robot. Verhit plantaardige olie tot 160 à 180°C. Meng net voor je gaat bakken 1/2 tl bicarbonaat door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je luchtige falafelballetjes krijgt. Vorm balletjes van het beslag met een ijsschep of twee eetlepels. Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content