Bloem op je bord: 30 gerechten met artisjok

Bloem op je bord: 30 gerechten met artisjok
© Getty Images
Katrien Huysentruyt Journalist

Om blaadje per blaadje te savoureren, pizza en pasta te pimpen of als sidekick van oesters of een inktvis…. De artisjok voelt zich in zoveel gerechten thuis dat zelfs de haters zullen moeten toegeven. Dertig overtuigende recepten.

Je vindt artisjokken het hele jaar door – doorgaans geïmporteerd uit Italië, Spanje of Egypte. De hartjes en bodems koop je zelfs gewoon in een bokaal of blik. Maar nu is het moment om ze te plukken in eigen tuin, of uit het lokale groentekraam. Kweek je ze zelf, dan kan de verleiding groot zijn om deze reuzendistel te laten bloeien: het hooi groeit dan uit tot een mooie paarse bloem. Maar dat zou zonde zijn: van bruschette tot super-de-luxe gerechten, met artisjok kun je zoveel kanten uit. 

30 gerechten met artisjok

Meer recepten: 
 Pluk de vruchten van de zomer: 30 recepten met kerstomaat
– Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum 
– Aftellen tot de lunch: 30 recepten voor de volwassen brooddoos 
– Beter dan de wekker: 30 recepten voor ontbijt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content