Zachtgekookte eieren op een bedje van zalm en artisjok

© Getty

Zalm en artisjokbodems met erbovenop een zachtgekookt eitje met gravad lax-saus: heerlijk als lunch of voorgerecht en klaar in 20 minuutjes.

Voor 6 personen
  • 6 eieren
  • 6 artisjokbodems (blik)
  • 3 plakken gemarineerde of gerookte zalm
  • 1/2 bosje dillekruid
  • 50 gram zalmeitjes
Gravad lax-saus
  • 1 eidooier
  • 4 el mosterd
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el appelazijn
  • 30 cl arachideolie
  • 1 kl gemalen peper
  • 1 kl zout
  • 1/4 bosje verse dille
Bereiding
  1. Spoel de artisjokbodems af met koud water en laat ze uitlekken. Kook de eieren 3 minuten. Laat ze onder koud water schrikken en pel ze.
  2. Meng de eidooier met de mosterd, de suiker, de peper en het zout. Giet de olie bij het mengsel en klop op als voor een mayonaise. Voeg pas dan de ciderazijn en de gehakte dille toe.
  3. Leg een uitgelekte artisjokbodem op een bordje en garneer met een half plakje zalm en enkele takjes dille. Plaats het zachtgekookte eitje erbovenop en werk af met enkele takjes dille en wat zalmeitjes. Koud opdienen.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten, kooktijd 5 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content