Bij deze salade past een rode wijn die eventueel iets koeler kan geschonken worden. Een mooie begeleider is de Chinon Château Le ligre ’98 die verkrijgbaar is via http://www.delhaizewineworld.com
Nodig voor 4:
2 bollen mozzarella (liefst van buffelmelk)
1 courgette
2 artisjokharten, gekookt
8 plakken in de oven geroosterde tomaten
verse tuinkruiden: platte peterselie, zuring, raketsla
olijfolie
1 teentje knoflook
2 sneden oud brood
Dressing:
1 dl olijfolie
zout en peper
versneden blaadje zuring
De courgette in plakken snijden en deze inwrijven met olijfolie en geperste knoflook. Kruiden met peper en zout in de olie bakken in een grillpan. De mozzarella en artisjokharten in plakken snijden. De korsten van het brood snijden. Het brood in blokjes snijden en deze goudbruin bakken in olijfolie. De kruiden schoo
nmaken. De dressing bereiden: de olijfolie in de blender opkloppen met versneden zuring, peper en zout. Mozzarella, courgette, geroosterde tomaat en artisjok op borden schikken. De kruiden mengen met 2 eetlepels dressing en boeketjes vormen die men op de ingrediënten schikt. De rest van de saus rond de constructie lepelen. Bestrooien met croutons.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier