
Pastasalade met artisjokken en radicchio
Voor 4
Voor 4
1/2 bosje basilicum
1/2 potje artisjokharten
100 g kerstomaten
8 sneetjes bresaola (Italiaans gedroogd rundvlees)
1/2 krop radicchio (of rood witloof)
65 g raketsla
275 g g penne
2-3 el olijfolie
1 el azijn
2 tl citroensap
1/2 teen knoflook, geplet
40 g parmezaanschilfers
peper van de molen en zout
Snij de basilicum fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in kwarten. Meng met de basilicum. Was en halveer de kerstomaten. Snij elk sneetje bresaola in 6 repen. Was de radicchio en raketsla en zwier goed droog. Kook de penne beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, azijn, het citroensap en de knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de sla, artisjokharten, kerstomaten, bresaola en penne op. Schep goed om en laat ten minste 30 min. rusten op kamertemperatuur. Strooi er vlak voor het serveren de parmezaanschilfers over.
Tip: laat de salade op kamertemperatuur rusten, niet in de koelkast; anders wordt de pasta klef en onaangenaam om te eten. Bovendien zal de pasta de vinaigrette beter absorberen op kamertemperatuur. Vervang de bresaola eventueel door grisonvlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier