Voor 4:
1 bokaal artisjokken in olijfolie
1 teen knoflook
2 el harissa
1 el gedroogde oregano
1/2 bosje marjolein
1/2 bosje bladpeterselie
400 g verse tonijnfilet
zout, olijfolie
1 bokaal peperonata (paprika’s in tomatensaus)
focaccia en raketsla, om te serveren
Aioli:
1 blik (400 g) cannellini of witte bonen
100 g groeneolijventapenade
6 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 bosje basilicum
Laat de artisjokken uitlekken, mix met de knoflook, harissa, oregano, marjolein en bladpeterselie fijn in een foodprocessor. Snij de tonijn in stukken en voeg toe. Kruid met zout en mix kort tot een homogene massa. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.
Maak de aioli: laat de bonen uitlekken, spoel onder koud water. Mix tot een puree met de overige ingrediënten. Kruid naar smaak.
Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de tonijnburgers op hoog vuur. Schik ze op de focaccia, werk af met peperonata en raketsla. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier