Tonijnburger met artisjok, wittebonenaioli en peperonata

Voor 4 personen
  • 1 bokaal artisjokken in olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el harissa
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 bosje marjolein
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 400 g verse tonijnfilet
  • zout, olijfolie
  • 1 bokaal peperonata (paprika’s in tomatensaus)
  • focaccia en raketsla, om te serveren
Aioli
  • 1 blik (400 g) cannellini of witte bonen
  • 100 g groeneolijventapenade
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 1 bosje basilicum
Bereiding
  1. Laat de artisjokken uitlekken, mix met de knoflook, harissa, oregano, marjolein en bladpeterselie fijn in een foodprocessor. Snij de tonijn in stukken en voeg toe. Kruid met zout en mix kort tot een homogene massa. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.
  2. Maak de aioli: laat de bonen uitlekken, spoel onder koud water. Mix tot een puree met de overige ingrediënten. Kruid naar smaak.
  3. Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de tonijnburger op hoog vuur. Schik ze op de focaccia, werk af met peperonata en raketsla. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content