Bagna Cauda van groenten

Voor 6 à 8 personen:

Voor 6 à 8 personen:

2 kleine venkelknollen

4 kleine artisjokken

4 kleine wortels

1 kleine bloemkool

1 stronkje witloof

2 kleine kroppen radicchio

1 bosje veelkleurige radijsjes

1 stronk bladselderij

8 kleine aardappelen

1 krop andijvie

zeezout

gekookt ei (facultatief)

Saus:

10 à 12 gezouten ansjovisjes

6 teentjes knoflook

peper en zout

1 kop extra vierge olijfolie

4 el ongezouten boter

enkele druppels rodewijnazijn

limoenschilletjes (facultatief)

Was de groenten in een grote kom koud water en dep droog. Ontdoe de venkelknollen van draden en snijd ze dwars in schijfjes. Haal de buitenste

blaadjes van de artisjokken weg zodat het lichtgroene hart zichtbaar wordt. Snijd ze in dunne driehoekjes. Schil de wortelen en snijd ze overlangs in schijfjes. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Haal het witloofstronkje en de radicchio uit elkaar. Maak de andijvie schoon. Was en droog hem zorgvuldig. Maak twee insnijdingen in de radijsjes zodat de kwartjes nog aan elkaar blijven hangen. Haal de selderijstengels uit elkaar. Was en kook de aardappelen in hun schil. Bestrooi alles licht met zeezout. Meng de groenten in een schaal en maak er een kleurrijk geheel van. Voeg er een gekookt ei aan toe.

De saus: spoel en fileer de ansjovisjes. Stamp in een mortier de knoflook

met wat peper en zout fijn tot een pasta. Voeg de ansjovisjes toe en plet ze onder de pasta. Verwarm de olijfolie en de boter op een matig vuur. Voeg de helft van het ansjovismengsel toe, de rodewijnazijn en eventueel de limoenschilletjes en laat 2 minuten zacht stoven. Roer er de resterende ansjovispasta onder en voeg zout en peper toe. Giet de saus in een verwarmde kom of in individuele potjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content