Hartige rolbiscuit met asperges en ricotta
24-03-2016, 14:04
Bijgewerkt op: 07-04-2024, 12:00
In een keukenhanddoek rol je een zelfgemaakt beslag op tot een biscuit. Als je het terug open rolt kun je de rolbiscuit vullen met asperges, rucola en ricotta.
Voor 8 personen
- 5 eieren
- 125 g suiker
- 100 g bloem
- 50 g maiszetmeel
- 40 g geraspte parmezaan
- gemalen koriander naar smaak
- paneermeel om te bestrooien
- 3 el citroensap
- 4 jonge artisjokken
- 500 g groene asperges
- 1 handvol rucola
- 250 g ricotta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de suiker op tot een bleke en dikke massa. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Schep de bloem en het maiszetmeel door elkaar. Spatel eerst de opgeklopte eierdooiers en dan het eiwitschuim door de bloem. Voeg de geraspte parmezaan toe. Kruid het beslag met gemalen koriander en zout.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en schep er het beslag in. Strijk glad en bak 10 Ã 15 minuten in de oven. Bestrooi een grote keukenhanddoek met paneermeel en draai er de biscuit op uit. Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de biscuit onmiddellijk op met behulp van de handdoek. Laat afkoelen.
- Breng een pan met gezouten water en 2 eetlepels citroensap aan de kook. Was de artisjokken en snijd in vieren. Kook 2 Ã 3 minuten en laat daarna uitlekken. Schil het onderste gedeelte van de asperges en kook de stengels ongeveer 5 minuten in het kookwater van de artisjokken. Giet af en dep de asperges droog.
- Was de rucola en zwier droog. Roer de ricotta glad met de rest van het citroensap, peper en zout. Rol de biscuit open en bestrijk met de ricotta.Verdeel er de artisjokken en de asperges over, bestrooi met de rucola. Rol de biscuit weer op. Zet 1 uur koel weg alvorens in plakken te snijden en te serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier