Linguine met artisjokken

Voor 4 personen
  • 1 kg tomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine steranijs
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 kruidnagels
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
  • 30 ml sherryazijn
  • 1 el worcestersaus
  • 3 à 4 druppels tabasco
  • 3 à 4 druppels Thaise vissaus
  • 1 el ketchup
  • 1 bokaal gemarineerde artisjokken
  • olijfolie
  • tijm
  • basilicum
  • parmezaankaas
Bereiding
  1. Dompel de tomaten in kokend water, pel, halveer, verwijder de zaadjes boven een zeef en vang het sap op. Snij het vruchtvlees in stukjes. Stoof de kleingesneden ui en knoflook een tiental minuten zacht in olijfolie. Voeg de tomaten en het opgevangen sap toe.
  2. Wikkel steranijs, korianderzaad en kruidnagel in een neteldoekje en voeg samen met het bouquet garni toe. Breng op smaak met sherryazijn, worcestersaus, tabasco, Thaise vissaus en ketchup en laat ongeveer anderhalf uur op laag vuur pruttelen, tot de saus de consistentie van compote heeft. Deze dikke saus is ook een zeer goede basis voor andere bereidingen, zoals tomatensoep.
  3. Verwijder het neteldoek met kruiden en het bouquet garni. Giet 3 dl van de tomatensaus door een puntzeef en mix.
  4. Snij de artisjokken in stukjes. Hak tijm en basilicum. Kook de pasta al dente. Warm de tomatensaus op, voeg de artisjokken toe en doe er na een minuut de linguine bij. Meng, kruid, dien op en bestrooi met parmezaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content