Voor 6:
Schoongemaakte en ontschubde zeebaars van 2 kg 20 g in olijfolie gekleurde en gezouten pijnboompitten
24 blaadjes platte peterselie
1 citroen
olijfolie
versgemalen peper en zout
Voor de groenten:
3 artisjokbodems
60 g peultjes
10 jonge wortelen
10 radijzen
10 plakjes rammenas
2 rode paprika’s
2 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden trostomaten
6 dikke witte asperges
Voor de salade:
6 plukjes raketsla
6 plukjes Franse frisée
eikenbladsla
Blancheer de groenten kort in kokend water en laat ze goed uitlekken. Kleur de paprika’s zwart onder de salamander en haal er de pel af. Snijd in reepjes. Snijd de groenten grof en de radijzen in plakjes. Meng ze onder elkaar, samen met de rammenas en de tomatenblokjes. Kruid met een flinke scheut olijfolie, citroensap en peper en zout en laat even staan.
Maak de slasoorten schoon, trek ze in kleinere stukken en schik ze op de borden. Verdeel er de groenten over.
Snijd de zeebaarsfilet met vel in reepjes van 2 cm breed. Bak ze langs de velkant kort in zeer hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de reepjes op de salade en werk af met de gezouten pijnboompitten, platte peterselie en wat van de olijfolie waarmee de groenten werden opgewerkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier