Culinair Culinair Bier is plezier: 14 restaurants met een prikkelende bierkaart Ondanks onze wereldberoemde biercultuur drinken we meestal wijn bij het eten. Tijd om enkele plekken die het anders aanpakken in de kijker te zetten.
Culinair Culinair Duur beton, plaatsgebrek en impulsieve drinkers: is het einde van de wijnkelder nabij? Nu steeds minder mensen nog een kelder hebben en 
de supermarkten ook prima en meteen drinkbare wijn verkopen, verdwijnt de wijnkelder uit onze huizen. 
Enter: de gehuurde wijnkluis of de wijnkoelkast. Die 
perfect gekoelde fles wijn komt dus met een prijskaartje. Is een goede wijn binnenkort enkel voor de elite?
Opinie | Saskia Neirinckx Opinie | Saskia Neirinckx ‘Het is tijd dat vrouwelijke chefs hun plek in de schijnwerpers opeisen' Onlangs reikte Michelin zijn felbegeerde sterren uit, maar tot verbazing van velen was er weer slechts één bekroonde vrouw onder hen te vinden. Culinair trendadviseur Saskia Neirinckx buigt zich naar aanleiding van Vrouwendag over een prangende vraag: waarom zijn er zo weinig vrouwen te vinden op culinair topniveau?
Culinair Culinair Slechts één vrouwelijke sterrenchef en een staande ovatie voor Peter Goossens: dit was Michelin 2024 Met negen nieuwe sterrenrestaurants en twee nieuwe tweesterrenzaken bekroonde Michelin in 2024 opnieuw het gastronomische toptalent in België (en Luxemburg). Ook Knack Weekend was uitgenodigd en trok naar de ceremonie in Antwerpen. 'Er zijn vandaag misschien minder vrouwen geëerd, maar dat wil niet zeggen dat we er niet zijn.'
Culinair Culinair Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Human Interest Human Interest Chef Roger van Damme: ‘Hoe groot de passie ook is, uiteindelijk zijn het je discipline en doorzettingsvermogen die het verschil maken' Roger van Damme (52) groeide op in Sluis en studeerde af als patissier. Na de opening van Het Gebaar in Antwerpen in 1994, aanvankelijk een tearoom met broodjes, groeide hij uit tot een veelgelauwerde sterrenchef. Hij verzorgt ook kookprogramma’s op Njam! en kookboeken. Zijn nieuwste, Het gebak, is vorige week verschenen.
Culinair Culinair Maxime Collard is Chef van het Jaar 2024 volgens de nieuwe Gault&Millau Belux Gids Gault&Millau maakte vandaag hun nieuwe Belux Gids bekend, en daarmee ook meteen de nieuwe Chef van het Jaar 2024: Maxime Collard. Een overzicht.
Culinair Culinair Topmodel Cesar Casier brengt een kookboek uit: ‘Ik heb nu een gezondere relatie met eten’ Met Model Kitchen levert topmodel Cesar Casier een nieuw kookboek af. Daarin: een mix van recepten van over de hele wereld en uit het persoonlijke receptenboek van zijn vader.
Culinair Culinair Goud in de mond: in deze 3 hotels kun je ontbijten bij een sterrenchef Steeds vaker lijken hotels sterrenchefs in te schakelen om zich over het ontbijtmenu te buigen. Drie nieuwe adressen waar je met plezier je wekker voor zet. Dovetale, Londen Deze zomer opende 1 Hotels in de Londense wijk Mayfair (vlak bij Hyde Park) zijn eerste duurzame designhotel op Europese bodem. Kopenhagen, Parijs en Kreta moeten weldra …
Culinair Culinair Chef Gert De Mangeleer en Japanse collega Hiroyasu Kawate koken samen in Hertog Jan: 'Wij lijken eigenlijk heel erg op elkaar' Naar jaarlijkse traditie bundelen sterrenchefs Gert De Mangeleer en Hiroyasu Kawate de krachten voor een four hands dinner waarin de Belgische en Japanse keuken met elkaar versmelten. Een gesprek over een bijzonder culinair quatre-mains.
Recepten Recepten Aftellen tot de lunch: 30 recepten voor de volwassen brooddoos Het einde van de zomervakantie is niet bepaald iets om naar uit te kijken. Een goed gevulde lunchbox om 12 uur is dat wel. Sandwiches, pistolets, wraps, quiches en omeletten: 30 recepten voor een brooddoos die de brute overgang van vakantie naar kantoor wat kan verzachten.
Culinair Culinair De 50 beste restaurants ter wereld zijn bekend, The Jane in Antwerpen eindigt op plaats 39 Restaurant Central in Lima, Peru, is door ‘The World’s 50 Best Restaurants’ verkozen tot beste restaurant ter wereld. The Jane, de Antwerpse sterrenzaak van Nick Bril, eindigde op plaats 39. ‘Ik ben dankbaar en nederig. Het is niet gemakkelijk om in zo’n lijst te blijven staan’, aldus Bril.
Culinair Culinair Rocksterren, huilende chefs en een oog voor duurzaamheid: dit was de Michelin-uitreiking 2023 Met 16 nieuwe sterrenrestaurants en de nieuwe tweesterrenzaak van chef Karen Torosyan (Bozar) toonde de Belgische gastronomie opnieuw hoeveel talent er in ons kleine land verzameld zit tijdens de uitreiking van de Michelingids 2023. Onze redacteur trok naar Bergen en woonde de ceremonie bij waar elke Belgische chef reikhalzend naar uitkijkt.
Culinair Culinair In kaart: ontdek alle sterrenrestaurants in de Michelingids 2023 Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Peter Goossens over zijn laatste maanden bij Hof van Cleve: ‘De belangrijkste les? Nooit naast je schoenen lopen’ Topchef Peter Goossens sluit eind dit jaar de deuren van zijn driesterrenzaak Hof van Cleve achter zich. Zijn souschef Floris Van Der Veken neemt vanaf 2024 het restaurant over. De laatste maanden zullen raar aanvoelen, bekent Goossens, maar hij kijkt ook al uit naar zijn toekomstplannen. ‘Het is een droom die uitkomt.’
Culinair Culinair Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve en geeft de fakkel door aan keukenchef Floris Van Der Veken Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. 'We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven', aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke een nieuw restaurant opent.
Recepten Recepten Pistolet met fris gerookte makreel Een creatie van Peter Goossens (Hof van Cleve) voor Pistolet-Original.