Ze bulken van de vitamines, bevatten veel mineralen maar weinig calorieën en ze zijn bovendien bijzonder lekker: de asperges, de koningin der groenten. Hoog tijd om er mee aan de slag te gaan in de keuken, nu ze opnieuw in de winkel of op de markt liggen. Van salades en velouté tot bereidingen met kalfsgebraad, koolvis en tagliatelle: de mogelijkheden zijn eindeloos. Desondanks beginnen we het seizoen steevast met de asperges op Vlaamse wijze, een absolute klassieker in het bord. 25 recepten om (meteen) uit te proberen.

Het recept: Asperges op Vlaamse wijze

Het recept: Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren

Het recept: Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Het recept: Asperges in papillot met gebakken langoustines

Het recept: Aspergevelouté met witte wijn

Het recept: Asperges met vlierbloesemazijn en jonge prei

Het recept: Erwten, asperges en clotted cream

Het recept: Spinazie-aspergeballetjes in groene coulis van erwten

Het recept: Zalm met hollandaise, asperges en appel

Het recept: Tarte tatin van asperges en kaas

Het recept: Witte asperges en Belgische snijbiet met kruidenmayonaise en gomasio

Het recept: Aspergecarpaccio op toast

Het recept: Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper

Het recept: Groene asperges met citroen en walnoten

Het recept: Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei

Het recept: Aspergesoep met kippenspiesjes

Het recept: Groene asperges met parmezaan

Het recept: Frittata met groene asperges, verse kaas en basilicum

Het recept: Aspergevelouté met gerookte zalm

Het recept: Tagliatelle met sint-jakobsnoten, asperges en courgettebloemen

Het recept: Koolvis met venusschelpen, groene asperges en erwten

Het recept: Kalfsgebraad met asperges en remouladesaus

Het recept: Hartige rolbiscuit met asperges en ricotta

Het recept: Aspergerolletjes met gerookte zalm

Het recept: Asperges, kurkuma, cashew en Thaise basilicum