Stefanie Geerts en Bram Debaenst
© Stefanie Geerts en Bram Debaenst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 mooie grote asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 el chardonnayazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el honing
  • Wat takjes dille
  • Enkele druppels citroensap
  • Roze peperbolletjes
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
  2. Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
  3. Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd, de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
  4. Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
  5. Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing.

Dresseren

  1. Serveer in martiniglazen.
  2. Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
  3. Werk af met een takje dille.
Voor 4 personen