Groene asperges met parmezaan

Op zoek naar een lekker hapje? Rijg de punten van groene asperges op een spiesje, wentel in vinaigrette en geraspte kaas en serveer.

Voor 4 personen:
  • 12 groene asperges
  • 1 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 80 g geraspte parmezaan
Bereiding
  1. Was de asperges en snijd schuin in tweeën. Bewaar het onderste gedeelte voor een ander recept. Kook de aspergepunten 1 à 2 minuten in kokend gezouten water met de suiker.
  2. Meng het citroensap en de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet de aspergepunten af. Rijg elke aspergepunt aan een houten spiesje en leg op een schotel. Besprenkel de asperges met de vinaigrette, wentel in de geraspte parmezaan en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content