Voor 4:

8 groene asperges

150 g jonge bladspinazie

1 teentje look

20 g pijnboompitten

2 eieren

een snuifje piment d'Espelette

100 g geraspte parmezaan

paneermeel

peper en zout

2 el olijfolie

verse bladpeterselie

Voor de coulis:

1 sjalot

1 el olijfolie

2 dl groentebouillon

200 g verse erwten

1 el room

peper en zout

Coulis: fruit de gesnipperde sjalot in olijfolie glazig. Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook. Voeg de erwten toe, laat 5 min. koken. Pureer, duw door een zeef en bewaar ook het vocht. Mix de erwtenpuree in een keukenrobot met een deel van het vocht en 1 el room tot een gladde crème, breng op smaak met peper en zout.

Was de asperges, snij de harde uiteinden weg en snij in fijne ringen. Hak de spinazie zeer fijn. Snij de look fijn, hak de pijnboompitten. Klop de eieren los in een kom. Voeg de groenten, look, een snuifje piment d'Espelette toe. Roer er de parmezaan en het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Kneed goed door elkaar. Vorm kleine bolletjes met behulp van een lepel.

Verwarm de oven op 180°C. Smeer de balletjes met een kwastje in met olijfolie. Leg ze op keukenpapier en laat 10 min. bakken in de hete oven. Dien op met de erwtencoulis, werk af met bladpeterselie.

Voor 4:8 groene asperges150 g jonge bladspinazie1 teentje look20 g pijnboompitten2 eiereneen snuifje piment d'Espelette100 g geraspte parmezaanpaneermeelpeper en zout2 el olijfolieverse bladpeterselieVoor de coulis:1 sjalot1 el olijfolie2 dl groentebouillon200 g verse erwten1 el roompeper en zoutCoulis: fruit de gesnipperde sjalot in olijfolie glazig. Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook. Voeg de erwten toe, laat 5 min. koken. Pureer, duw door een zeef en bewaar ook het vocht. Mix de erwtenpuree in een keukenrobot met een deel van het vocht en 1 el room tot een gladde crème, breng op smaak met peper en zout.Was de asperges, snij de harde uiteinden weg en snij in fijne ringen. Hak de spinazie zeer fijn. Snij de look fijn, hak de pijnboompitten. Klop de eieren los in een kom. Voeg de groenten, look, een snuifje piment d'Espelette toe. Roer er de parmezaan en het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Kneed goed door elkaar. Vorm kleine bolletjes met behulp van een lepel. Verwarm de oven op 180°C. Smeer de balletjes met een kwastje in met olijfolie. Leg ze op keukenpapier en laat 10 min. bakken in de hete oven. Dien op met de erwtencoulis, werk af met bladpeterselie.