Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei
09-04-2015, 13:00
Bijgewerkt op: 07-04-2024, 10:54
Vijf opeenvolgende handelingen met ham, erwten, asperges, eieren en brood leveren dit prachtige voorgerecht op: groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei.
Voor 4 personen
- 4 tot 6 sneden gedroogde ham
- 500 g verse erwten
- 1,5 l kippenbouillon
- boter
- ongeveer 1 dl room
- peper en zout
- 500 g groene asperges
- 4 middelgrote eieren
- witte azijn
- brood naar keuze
Bereiding
- Leg de sneden gedroogde ham op een vel bakpapier en laat gedurende 2 uur drogen in een oven van 90°C, met de deur op een kier. Laat enigszins afkoelen en trek in stukken.
- Kook de erwten gaar in de bouillon. Giet af, laat uitlekken en mix fijn met boter, een scheut room en peper en zout.
- Schil de asperges, snijd ze in stukken van 3 cm en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de eieren in kokend water met een scheut azijn (dat houdt het eiwit bij elkaar).
- Snijd brood in lange repen en bak tot toast in boter. Serveer alles samen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier