Uit de schaal op je bord: bij deze recepten doet de oven het werk

08/11/18 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:22

Soms is koken weinig meer dan wachten. We bundelen enkele gerechten waarbij je zelf niet veel meer hoeft te doen dan snijden, in een schaal mikken en die de oven in schuiven. (Moet het nog gezegd dat dit fantastische gerechten zijn om te maken wanneer je gasten hebt?)

Als deel van een Mexicaans buffet of als gerecht op zich: deze vrolijk kleurende ovenschotel smaakt gegarandeerd.

Als deel van een Mexicaans buffet of als gerecht op zich: deze vrolijk kleurende ovenschotel smaakt gegarandeerd. © .

Zoete pompoen, melige bonen en kruidig smakende kwartel: dit gerecht is door de combinatie van al dat lekkers geniaal in zijn eenvoud.

Zoete pompoen, melige bonen en kruidig smakende kwartel: dit gerecht is door de combinatie van al dat lekkers geniaal in zijn eenvoud. © .

Deze gepofte zoete aardappelen zijn heerlijk smeuïg (en passen lekker samen bij de chipotle-maïs van hierboven).

Deze gepofte zoete aardappelen zijn heerlijk smeuïg (en passen lekker samen bij de chipotle-maïs van hierboven). © .

Dit currygerecht is klaar op een halfuurtje tijd en is een aangename kennismaking met het minder bekende okra.

Dit currygerecht is klaar op een halfuurtje tijd en is een aangename kennismaking met het minder bekende okra. © .

Dien dit stoofpotje op als origineel voorgerecht, of als lunch op een koude dag. De combinatie van kaas en fruit geeft je namelijk het warme gevoel dat je dan zoekt.

Dien dit stoofpotje op als origineel voorgerecht, of als lunch op een koude dag. De combinatie van kaas en fruit geeft je namelijk het warme gevoel dat je dan zoekt. © .

Omdat je rode kool nu eenmaal ook anders kan eten dan enkel met appeltjes. Deze manier van bereiden zet de natuurlijke smaak van de kool echt in de verf.

Omdat je rode kool nu eenmaal ook anders kan eten dan enkel met appeltjes. Deze manier van bereiden zet de natuurlijke smaak van de kool echt in de verf. © .

Als je één keer misopasta hebt gecombineerd met aubergines, snap je niet dat je het niet eerder hebt gedaan, zo vanzelfsprekend smakelijk is de heerlijke smaakmaker erbij!

Als je één keer misopasta hebt gecombineerd met aubergines, snap je niet dat je het niet eerder hebt gedaan, zo vanzelfsprekend smakelijk is de heerlijke smaakmaker erbij! © .

Deze pastei is een absolute aanrader voor wie houdt van diepe smaken, de herfst en wat langer in de keuken staan.

Deze pastei is een absolute aanrader voor wie houdt van diepe smaken, de herfst en wat langer in de keuken staan. © .

Onze partners