Ingrediënten

Voor 6 personen als bijgerecht, als hoofgerecht voor 3, bijvoorbeeld met sla erbij

  • 3 zoete aardappels van gelijke maat, gewassen
  • 200 g spinazie, gewassen
  • 2 eetl. olijfolie
  • sap en geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 theel. paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 125 ml zure room
  • handvol gehakte koriander

Bereiding

© Uit de oven van Van Boven
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Leg de aardappels op een bakplaatje met een vel bakpapier eronder en bak ze ongeveer een uur. Afhankelijk van de maat van de aardappels moeten ze mooi gepoft zijn. Als u er met een mesje moeiteloos doorheen kunt prikken, zijn ze gaar.
  3. Halveer ze en schraap met een lepel het grootste deel van de aardappel eruit, laat een randje zitten. Bewaar het aardappelkruim.
  4. Bak de spinazie in wat olijfolie, blus af met citroensap en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak fijn.
  5. Meng de gehakte spinazie met het zoete-aardappelkruim en breng op smaak met geraspte citroenschil, paprikapoeder, cayenne, zout en peper. Vul de schillen weer met het mengsel en leg ze terug op de bakplaat. Bestrooi met kaas.
  6. Zet ze nog een minuut of 10 terug zodat ze goed warm worden en de kaas smelt. Dien op met zure room en koriander erover.

Uit: Uit de oven van Van Boven, Yvette van Boven (Fontaine Uitgevers, 12,95 euro)