Ingrediënten

  • 750 g flespompoen, in plakjes van 1 cm
  • 4 maiskolven
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel chipotlechilivlokken
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 25 g verse koriander, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

Opdienen met

  • 4 volle eetlepels zure room
  • korianderrijst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schep de pompoen, mais en zwarte bonen in een braadslede om met de specerijen, het zout en de olijfolie. Zet het geheel 45 minuten in de oven.
  3. Knijp de limoen erboven uit en bestrooi alles met de feta, koriander en lenteuitjes. Dien op met de zure room en rijst.

Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (Becht, 17,99 euro)